Kolgrill: Här är årets köptips

Tänk på det här när du köper kolgrill

Publicerad:
Uppdaterad:

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Foto: iStockphoto

Kommersiell text (läs mer här)

Vad ska en kolgrill kosta och hur använder du den smartast? En kolgrill har många bra egenskaper för dig som älskar att grilla.

Här är grillmästarens bästa tips till dig som ska köpa kolgrill.

Per Ehrlund

Äntligen vår och äntligen grillning! En kolgrill har oändligt med möjligheter för dig som längtar efter att lägga lite extra tid på grillningen. För en kolgrill kan faktiskt liknas vid en segelbåt, i alla fall om man ska tro på grillexperten.

– En gasolgrill är som en motorbåt, du bara startar och så är du iväg, medan en kolgrill kan liknas vid en segelbåt, menar experten Per Ehrlund, rutinerad grillinstruktör med flera utmärkelser i olika BBQ-tävlingar.

– Det krävs helt enkelt lite mer arbete, du behöver starta den tidigare, ha lite mer koll på olika tekniker, ja, förbereda dig lite mer innan du börjar. Men det är en perfekt grill för dig som vill nörda ner dig ordentligt i grillningen, låta det ta lite tid, prova på rökning och testa en massa andra roliga tekniker.

3 bästa tipsen när du köper kolgrill

1. Kolla stabiliteten

– Det första du ska titta på är om grillen står stadigt. Känns den stabil? Klarar den en vindpust som drar över altanen? Du vill inte ha en grill som kanske välter ut över barn eller hundar eller andra som befinner sig i närheten.

2. Kolla locket

– Locket på en ny kolgrill ska glappa lite. När du sedan grillar så kommer det samlas aska och annat runt lockets kant, vilket gör att grillen blir tätare för varje gång du använder den, vilket i sin tur ger bättre grillresultat. Runt lockets kant ska du därför heller aldrig rengöra.

3. Satsa på bra kvalitet

– Du får vad du betalar för. Du behöver absolut inte köpa den dyraste, men den billigaste kommer förmodligen inte hålla så länge. Välj en grill som har bra galler, som är enkelt att rengöra och som passar det du ska grilla.

Här är 7 bra tips på kolgrillar

Smidiga kolgrillar i olika prisklasser. Köp din grill här nedan.


Big Green Egg Large

Foto: Big Green Egg

Med Big Green Egg Large har du allt du behöver för att kunna grilla, röka och tillaga mat till 6–10 personer. På tillagningsytan i Large lagar du enkelt hela familjens favoriträtter. Samtidigt om så krävs, för på Large finns det tillräckligt med utrymme att laga mat till åtta personer. I det här paketet får du dessutom tre fria gåvor - Epic Spice Chimichurri, Big Green Eggs stora kokbok samt Ekstavar för rökning från Rioja.

Läs mer och köp Big Green Egg-paketet här nedan.

Laddar ...

Kolgrill Cobolt 57

Foto: Cervera

Kolgrillen Cobolt 57 från Mustang är enkel att montera och enkel att rengöra. Den klotformade grillen har ett reglage så att du kan justera lufttillförseln för att kunna styra temperaturen. Även utrustad med termometer. Under grillgallret finns ett galvaniserat galler (ø 42 cm) att placera kolet eller briketterna på. Den har två hjul (16.5 x 4.2 cm) vilket gör den smidig att förflytta. En grill som ger dig många lyckade grillresultat framöver.

Köp Kolgrill Cobolt 57 hos Cervera här.


Kolgrill Weber Performer Premium GBS

Foto: GardenStore

Performer Premium GBS är en klassisk kolgrill med GBS-grillgaller, praktiskt sidobord, smart lockhållare och inbyggd timer. Du kan laga nästan vad som helst med denna grill, som har ett inbyggt sidobord med utrymme för att hacka sallad, marinera kött eller skära upp det rykande varma köttet. Med Performers klassiska brikettgrill inklusive Gourmet BBQ System-grillgallret har du förutsättningar för att grilla med alla olika grillmetoder och trolla fram saftiga biffar och stekar eller exotiska wokrätter och baka läckra kakor och bröd. Den inbyggda timern talar om när det är dags att ta av maten från grillen.

Köp din grill hos GardenStore här.


Austin and Barbeque AABQ Charcoal 66cm and pizzakit

Foto: Netonnet

Stor brikettgrill med emaljerat lock och balja som ger en lång livslängd och enkel rengöring. Grillen har inbyggd termometer i rostfritt stål som hjälper dig hålla koll på temperaturen och en praktisk askuppsamlare som ger en enkel rengöring mellan användningarna. Tillsammans med denna grill får du även med en pizzainsats så du kan skapa dina egna pizzor hemma. Grillen har en diameter på 66 cm, stabila ben i rostfritt stål med två slitstarka hjul och ett rymligt lock med ventil och vinklad krok på insidan för upphängning.

Köp din kolgrill hos Netonnet här.


Kolgrill Weber Master-Touch GBS E-5750

Foto: GardenStore

Master-Touch-grillen förenar en traditionell känsla av att kolgrilla med nya innovativa funktioner. Med det medföljande Gourmet BBQ System-grillgallret kan du laga frukost, låta ett långkok småputtra eller grilla en frasig pizza ute i det fria. Förbättrad ventilation i baljan gör att du nu kan grilla och röka i en och samma grill och funktioner som Tuck-Away lockhållare och One-Touch rengöringssystem gör kolgrillningen mycket bekvämare.

Köp din kolgrill hos GardenStore här.


Grillchef Grilltunna Original

Foto: Cervera

Testvinnande grilltunna med lock som du både kan använda till att grilla på vanligt vis (direkt grillning) och ugnsgrilla (indirekt grillning) hela filéer och stekar. Och varför inte använda rökflis i grillen för att få extra sting på det som grillas? Riktigt vass kolgrill med en hel del smarta lösningar som gör grillningen både enklare och roligare. Grillen har en stor grillyta som är perfekt när det vankas grillfest. Termometer på locket, stort galler, höj- och sänkbart brikettgaller, avlastningsyta och asktömning genom sidolucka.

Köp din grilltunna hos Cervera här.


Budget-tips: Kolgrill Basic 43

Foto: Cervera

Klotgrillen Basic 43 är en bra nybörjargrill. Under grillen finns en avtagbar askbricka och i botten en luftventil som reglerar luften till kolen. Luftventil i locket reglerar drag. Dess två stora hjul underlättar hanteringen av grillen.

Köp din kolgrill hos Cervera här.


Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM GODARE