Härlig sommar med paj

Av: 

Aftonbladet

I boken ”Pajer till vardags, fest och kafferep” finns härliga sommarpajer.
I boken ”Pajer till vardags, fest och kafferep” finns härliga sommarpajer.

Bakrecept

Traditionens makt är stark. Till midsommar ska det finnas sill och jordgubbar på bordet. Men varför inte behålla traditionen och samtidigt göra något helt nytt? Något som en matjessillpaj och en jordgubbspaj. När Kristina Eriksson bjuder till kalas finns alla de klassiska ingredienserna med, men i en helt ny tappning.

Matjesillpajer med lök och citron

”Matjesill i paj, mycket gott och serveras gärna med en enkel sallad”

Pajer med marinerade kronärtskockor

”Bra som förrätt eller på ett buffébord.”

Brieostpaj med salami

”God och festlig - toppa med paprikastrimlor och ruccola”

Pajer passar perfekt till alla tillfällen - fest som vardag.

Smördegsflarn med räkor och avokado

”Jag gillar att bjuda på smördegsflarn toppat med goda råvaror, det ser så frestande ut dessutom. Här har jag lagt på en mycket god kesoröra, räkor avokado, löjrom och nektatriner.”

Jordgubbspaj med vit choklad

”Jag gillar den starka smaken av jordgubbssylt tillsammans med len vit choklad i den här pajen. Det här är en riktig måstepaj!”

Publisert:

LÄS VIDARE

Blåbärspaj

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Midsommar

MER OM GODARE

Jordgubbspaj med vit choklad

2 h 30 min

Smördegsflarn med räkor och avokado

1 h

10 härliga recept på tårta för alla tillfällen

Lär av tårtproffset – gör succéfika

Baka något gott och lätt med barnen

Nötkolarutor – himmelskt goda

2 h

Baka med äpplen – fem fantastiska recept

Läckra kladdkakor och cheesecakes

Räkor – 9 enkla recept med den lilla rosa godingen

Så fixar du snabbaste superfikan

Så fixar du lyxig hotellfrukost hemma

Moussetårta av hallon och choklad på brownie

Baka utan ugn med Camilla Hamid

Duka upp en smakrik italiensk buffé

Kakdrottningen Birgitta Rasmusson aktuell med ny bakbok

Baka bröd med Fredrik Nylén

Färskostmoussetårta med jordgubbar

Bullrecept för alla tillfällen

Johanna Westmans bästa baktips

Jessica Frej – så fixar du julen utan stress

Annelie Andersson: ”Bakningen ligger i mitt DNA”

Sommarens fräschaste ta-med-mat

Simona Muntean: ”Bakning är min avkoppling”

Ladda för kanelbullens dag