Foto: Åsa Dahlgren
Totts – testa en svensk variant på ”tater tots”
Tater tots – så gör du en svensk variant
3,9 (13 röster)
Matsmarta onsdag: Bäst före
Totts är en försvenskad variant av den amerikanska barnfavoriten ”tater tots” är små munsbitar av bröd hopmixat med grönsaker.
Recept från boken ”Nyfiken grönare” av Cecilia Blankens och Kristin Johansson. Åsa Dahlgren (foto). Norstedts.
Tips! Gott till sallad och soppa
Våra totts funkar lika bra att äta kalla som ljumna. Testa att äta dem i en sallad eller till en soppa!
hackade grönsaker, t ex morot, broccoli, blomkål, zucchini – tidigare tillagade eller råa funkar lika bra!
Totts
Ingredienser
- 3 torra brödskivor
- 4 dl hackade grönsaker
- 1 ägg
- 1 dl riven ost
- 0.5 lök, hackad
- 1 msk kryddor, eller färska örter
- olja, valfritt
- salt och peppar
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Så gott smakar mat efter bäst-före-datum
Martin Moses guide till den perfekta pluggen
Soppa – 5 favoriter för alla smaker
Kan man äta nio år gammal saltgurka?
Bäst före-datum och sista förbrukningsdag – här är skillnaden
Bakad kålrot med vitlöksbröd, hollandaise och salami
1 h
Hallongranité med vaniljkräm och maräng
2 h
Potatistortilla med picklad svamp, grillad gräddfil och kronärtskocka
2 h
7 smarta tips: Så kan du rädda småresterna
Prisas för lag mot matsvinn – nu vill han få med hela EU
Experten: Så länge håller maten
Rödbeta med färskost, hallonvinägrett och rostade solrosfrön
1 h 10 min
Kan man äta choklad som blivit vit?
Tommy Myllymäki – 10 tips för en riktigt god soppa
Pasta – så väljer du rätt modell
Soppa på grönsaker och curry
45 min
Rissallad med rostade grönsaker
45 min
Bjud på restfest
Bästa tipsen för sommarlunch och picknick
Blandsallad med grönsaker och rostade pinjenötter
25 min
Sallad med avokado och bär
20 min
Ramensoppa med shiitake och krispig tofufärs
3 h
Smakrik matlådan gjord på köttfärssås
30 min
Så länge håller äggen: ”Bäst före-datumet är helt fel”
Så gott smakar mat efter bäst-före-datum
Martin Moses guide till den perfekta pluggen
Soppa – 5 favoriter för alla smaker
Kan man äta nio år gammal saltgurka?
Bäst före-datum och sista förbrukningsdag – här är skillnaden
Bakad kålrot med vitlöksbröd, hollandaise och salami
1 h
Hallongranité med vaniljkräm och maräng
2 h
Potatistortilla med picklad svamp, grillad gräddfil och kronärtskocka
2 h
7 smarta tips: Så kan du rädda småresterna
Prisas för lag mot matsvinn – nu vill han få med hela EU
Experten: Så länge håller maten
Rödbeta med färskost, hallonvinägrett och rostade solrosfrön
1 h 10 min
Kan man äta choklad som blivit vit?
Tommy Myllymäki – 10 tips för en riktigt god soppa
Pasta – så väljer du rätt modell
Soppa på grönsaker och curry
45 min
Rissallad med rostade grönsaker
45 min
Bjud på restfest
Bästa tipsen för sommarlunch och picknick
Blandsallad med grönsaker och rostade pinjenötter
25 min
Sallad med avokado och bär
20 min
Ramensoppa med shiitake och krispig tofufärs
3 h
Smakrik matlådan gjord på köttfärssås
30 min