Sojarimmad lax med primörer, mandu-sås och goguma

Av Godare

(4)

Vad tycker du?

Sojarimmad lax med primörer, mandu-sås och goguma

Sojarrimmad lax – finns på menyn som köksmästarna Per Nyquist och Olof Strid har skapat.

Recept från stockholmsföretaget Tamam har skapat en egen takeaway-variant för mindre svinn och godare mat.

Tid tillkommer med totalt 5 timmar för laxen att vila i kylen.

Sojarimmad lax med härliga primörer.

Ingredienser

Lax

  • 500 glaxfilé, utan skinn, delad i en ryggbit samt magbit
  • 2 mskSocker
  • 2 mskSalt
  • 1 dlJapansk soja

Mandusås

  • 0,5 dlJapansk soja
  • 0,5 dlljus sirap
  • 1 mskSesamolja
  • 2 tskättika
  • 1 tskCayennepeppar
  • 1 mskrostade sesamfrön

Goguma

  • 1 sötpotatis
  • 0,5 Rapsolja
  • vårprimörer

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Sojarimmad lax med primörer, mandu-sås och goguma