Sojarimmad lax med primörer, mandu-sås och goguma
Sojarrimmad lax – finns på menyn som köksmästarna Per Nyquist och Olof Strid har skapat.
Recept från stockholmsföretaget Tamam har skapat en egen takeaway-variant för mindre svinn och godare mat.
Tid tillkommer med totalt 5 timmar för laxen att vila i kylen.
Sojarimmad lax med primörer, mandu-sås och goguma
Lax
- 500 g laxfilé, utan skinn, delad i en ryggbit samt magbit
- 2 msk socker
- 2 msk salt
- 1 dl japansk soja
Mandusås
- 0.5 dl japansk soja
- 0.5 dl ljus sirap
- 1 msk sesamolja
- 2 tsk ättika
- 1 tsk cayennepeppar
- 1 msk rostade sesamfrön
Goguma
- 1 sötpotatis
- 0.5 rapsolja
- vårprimörer
Gör så här
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE

Succé: Vårprimörer och närodlat!

Nässelsoppa med ägg, sparris och härligt krämig ost.





1 h

Braised sticky tofu





35 min

Polpette al sugo di pomodoro!





45 min

Knepet som kan göra landslaget till vinnare

Hummus på gula ärtor med valnötter och korv





1 h 45 min

Avokado- och valnötssallad med ljummen ädelostsås





10 min

Fryst cheesecake med blåbär
20 min

Colakokt carnitas





1 h 20 min

Uppfyll dina veganska fika-drömmar

Så lagar du växtbaserat – och supergott

Skippade restaurangen – och blev klimatsmartare

Vego i världsklass – för en billig peng
Färskpotatissallad med primörer och basilikadressing





30 min

Zeina Mourtada och Paul Svensson släpper klimatsmart kokbok

Utan bin får vi ingen mat
Ljumma havskräftor på salladsbädd
1 h

Skippa svinnet – spara 1180 kronor i månaden

Så länge har vi ätit vegetarisk mat

Vad vill du tugga på 2022?

Cheeseburgare dominerar 08:ornas hemkörda

Söt kolakladdis med syrlig bärgrädde





45 min

Vegansk oreocheesecake





30 min
