”Ängamat” – bakad torsk med varma vårprimörer

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

”Ängamat” – bakad torsk med varma vårprimörer

Vårprimörer. Just den här tiden på året gör det ju inte särskilt ont att äta i säsong. Här med morötter, broccolin, knipplöken och rödbetor tillsammans med en krämig vitvinssås.

Recept av Årets kock 2021; Ludwig Tjörnemo.

Varma grönsaker till bakad torsk.

Ingredienser

  • 400 gTorsk
  • 1 lVatten
  • 80 gSalt
  • 2 mskSmör

Ängamat

  • 4 knippmorötter
  • 6 stänglarsparrisbroccoli
  • 2 knipplökar
  • 1 mskSmör
  • Olja
  • Salt
  • svartpeppar

Råa grönsaker

  • 1 gurka
  • 1 rödbeta
  • 1 mskRapsolja, kallpressad
  • Flingsalt

Örtsmör

  • 20 gGräslök
  • 1 mskolja
  • 1 citron
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 1 krmSalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 1 dlSmör

Sås

  • 1 Schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msksmör
  • 2 kvistartimjan
  • 1 dlVitt vin
  • 2 dlmusselfond
  • 2 dlgrädde
  • 1 citron
  • Salt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

”Ängamat” – bakad torsk med varma vårprimörer

Ämnen