Grillad sparris med citronkräm och rostade mandlar
Grilla sparris med matkreatören Markiz Taintons smarta knep. Servera med syrlig citronkräm och knapriga mandlar.
– Med mitt trick är det enkelt att vända dem när du grillar eller steker, säger Markiz Tainton.
Grillad sparris med citronkräm och rostade mandlar
Ingredienser
- 500 g sparris
- 1 msk olivolja
- 1 msk smält smör
- 1 dl mandlar
- 1 knippe dill
- 0.5 msk citronjuice
- 0.5 msk olivolja
- 1 dl parmesanost
- 1 dl crème fraiche
- 1 dl olivolja
- 1 citron, zesten
- 1 tsk harissa, för lite hetta
- salt och peppar
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Undvik missen – det är så här du ska marinera





20 min
Karibiska räkspett med korianderolja





15 min
Tricket som tar grillad sparris till nya höjder

Packat för picknick – Markiz Tainton tipsar
Laga goda langos





1 h
Jordgubbssalsa – perfekt till grillat





20 min

Läs chatten om helgens godaste grillmat med Markiz Tainton
Världens godaste röra med aubergine-tricket





40 min
9 goda recept med pumpa
Kryddmixen som gör grillrätter godare





10 min
Vanliga missen många gör när de steker
Koriander – så smakar den allra mest
Markiz knep för att lyckas med friterad fetaost
Den enda dressingen som du behöver i köket





30 min
Så får du perfekt couscous som Markiz
Chiliolja som förhöjer smaken på allt
Sallad med grillad kyckling, citrusfrukter och rostade kokosflingor





20 min
Melonslush med lime och mynta





10 min
Läs chatten om helgens godaste mat med Markiz Tainton
Så blir grillad kyckling – saftig och god
Bästa tipsen för grillat kött
Grilltips – så grillar du vegetariskt
Här är kockens bästa grillknep – så lyckas du
Tricket som ger ännu fräschare grönsaker





25 min