Veckans helgtips: Kycklingschnitzel – frasig, saftig och god
30 min
Lyxa till laxen med friska smaker av citrusfrukter. Den här rätten tar inte många minuter att laga. Recept ur Samantha Santambrogio-Öberg nya kokbok Al dente.
Monica Åhlund är sommelier och VD på Vinguiden.
.
Matens karaktär: Örter, sälta, fett, syra
För att bryta ned det feta i rätten behöver vi viner med hög syra. Rätten är i sig även smakrik så här kan vi ta i och servera ett vin som har en del personlighet och som i sig gör avtryck! Vad passar då väl bättre för ändamålet än två fransoser med lite attityd!
.
VITT VIN: Gustave Lorentz Riesling Réserve, 2018. Art nr 22257, 109 kr.
Vita vinets karaktär:
Doft: Blommig, inslag av honung, liten sötma med inslag av citrus, mycket frisk i doft.
Smak: Citrus i smak, gröna äpple med viss honung, mineral i mer smakrik ton, druvtypisk ton med viss längd där friskheten dominerar.
ROSÉVIN: Côté Mas Organic Rosé, 2018. Art nr 2282, 89 kr
Rosévinets karaktär:
Doft: Inslag av hallon, smultron, röda vinbär i frisk stil, balanserad.
Smak: Ren, inslag av jordgubbar, smultron åt det omogna hållet med liten mineral finess, balanserad.
30 min
1 h 30 min
30 min
1 h
30 min
45 min
30 min
20 min
20 min
15 min
45 min
1 h 10 min
40 min
30 min
20 min
2 h
1 h 40 min
15 min
30 min
1 h 15 min
20 min
30 min
1 h 30 min
30 min
1 h
30 min
45 min
30 min
20 min
20 min
15 min
45 min
1 h 10 min
40 min
30 min
20 min
2 h
1 h 40 min
15 min
30 min
1 h 15 min
20 min