Auberginelasagne
Auberginelasagne – byt ut köttfärssåsen mot en kryddig och smakrik aubergineröra i den här krämiga lasagnen.
Recept av Markiz Tainton.
Auberginelasagne
Ingredienser
- 1.2 kg aubergine
- 3 lökar
- 6 vitlöksklyftor
- 30 g salvia
- olivolja
- 0.5 tsk harissa
- 2 msk spiskummin
- 1 citron
- 800 g krossade tomater, eller plommontomater
- 80 g cheddarost, mogen
- 80 g parmesanost
- flingsalt
- svartpeppar
- 300 g färska lasagneplattor
- 50 g sötmandel, blancherade
- 2 msk salvia, torkad
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz
Markiz magiska topping på lasagne
Läs chatten om helgens godaste mat med Markiz Tainton
Senapsgriljerad lax
1 h 30 min
Lammlägg med kikärter, oliver och couscous





3 h 20 min
9 goda recept med pumpa
Markiz Taintons goda julpizzor med lax eller skinka





40 min
Fredagsmiddag – sju smaskiga rätter
Felet som alla gör med tomatpuré
Spenatsallad med labnehost och nektariner





30 min
Flankstek med ugnsbakad blomkål





1 h 15 min
Mustig fiskgryta med marockanska smaker





45 min
Så får du perfekt couscous som Markiz
Markiz Taintons goda saffranssill





20 min
Bordssalt – så gör du livets salt





5 min
Chiliolja som förhöjer smaken på allt
Världens godaste vegetariska lasagne





1 h
Het apelsinsallad med panerad fetaost





35 min
Markiz Taintons härliga brunch





1 h 40 min
Så väljer du rätt citroner i affären





25 min
”Jag vill göra julen magisk”
Markiz knep för att lyckas med friterad fetaost
Jordgubbssalsa – perfekt till grillat





20 min
Laga goda langos





1 h