Löjrom och nektariner på smördegsflarn.
Löjrom och nektariner på smördegsflarn.

Smördegsflarn med räkor och avokado

3,8 (41 röster)

Tilltugg och snacks

”Jag gillar att bjuda på smördegsflarn toppat med goda råvaror, det ser så frestande ut dessutom. Här har jag lagt på en mycket god kesoröra, räkor avokado, löjrom och nektatriner.” Recept från boken ”Pajer till vardags, fest och kafferep” av Kristina Eriksson, Semic.

  • Ingredienser

  • 1 paket smördeg, på rulle
  • 1 ägg
  • 1 msk vatten
  • salt
  • Kesoröra

  • 500 g keso naturell
  • 1.5 dl majonnäs
  • citronpeppar
  • salt och peppar
  • Topping

  • 2 avokado
  • 3 nektariner
  • 300 g skalade räkor, eller 750 g oskalade
  • 50 g löjrom, eller stenbitsrom
  • Garnering

  • 1 rödlök
  • 1 citron

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Räkor – 9 enkla recept med den lilla rosa godingen

ÄMNEN I ARTIKELN

Tilltugg och snacks

Recept

Midsommar

Fisk och skaldjur

Svenska recept

Förrätt

MER OM GODARE

Midsommar med paj – godaste recepten

Så gör du snabb och enkel pizzasallad

10 min

Kimchi – så gör du den koreanska delikatessen

20 min

Ostbricka extra allt

Parmesanchips – gott till soppan

15 min

Gurksandwich – engelsk klassiker

15 min

Laxsnittar – smakrikt med sting

15 min

Härlig blandning mellan guacamole och hummus

15 min

Bjud på champagnekakor

25 min

Krämig kycklingdip med ost

30 min

Eldost med dadlar och chiliolja

20 min

Krutonger – enkelt och gott att göra själv

15 min

Crostini med fläderkokt rabarber

25 min

Hot tuna melt – en amerikansk klassiker

30 min

Picklade kantareller

20 min

Förnya färgen på din hummus med rödbeta

15 min

Karamelliserade popcorn – så lyckas du

45 min

Så gör du torkade äppelskivor

15 min

Majsdipp med ost

20 min

Ramslökspesto – enkelt och så gott

5 min

Laxtartar till förrätt – recept med friterat rispapper

30 min

Fyllda potatisar med rökt fisk och crème fraiche

35 min

Ostdipp med extra sting – perfekt till nachos

15 min

Baba ganoush – så gör du den goda dippen av aubergine

1 h 10 min