Markiz Tainton

Av Markiz Tainton

Krispig kyckling med söt gurksallad

Av Markiz Tainton

(6)

Vad tycker du?

Krispig kyckling med söt gurksallad

Härlig gurksallad med krispigt stekt kyckling och majonnäs med hetta i. Det blir det när kocken Markiz Tainton låter svenska och asiatiska smaker mötas på ett fat. I videon ger hon flera smarta tips hur du får kycklingen så där krispigt god.

– Perfekt! Lets eat! säger Markiz Tainton när hon smakar av.

Ingredienser

  • kycklingsteak, urbenad klubba med skinn
  • Salt och peppar
  • 1 gurka
  • 6 rädisor, eller fler
  • 100 gRabarber
  • 2 avokado
  • 250 gSojabönor
  • 1 knippekoriander, stort
  • 70 gÄrtskott
  • 0,5 färsk chili, tunt skuren
  • 1 tskSesamolja
  • 2 mskLimesaft
  • 1 tskHonung
  • 50 gSmör , osaltat
  • 2 mskSoja
  • 1 tskwasabi

Wasabimajonäs

  • 2 dlMajonnäs
  • 0,5 dlCrème fraiche
  • 1 tskwasabi
”Jag älskar matiga sallader och sallader där man hittar balansen mellan det söta, salta, sura, beska och det heta”, säger Markiz Tainton.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Krispig kyckling med söt gurksallad

Markiz Tainton

Markiz Tainton

När Markiz Tainton lagar mat är kärlek bästa kryddan. Köket ska dofta av syrlig citron och vara fyllt av färgstarka grönsaker och spännande råvaror. Markiz är känd från ”Sveriges Mästerkock” och är idag en omtyckt matkreatör, poddare och har delat med sig av sina kryddiga recept både i tidningar, tv och radio. I programmet ”Markiz Tainton” bjuder hon på mat från världens alla hörn och smarta trick i köket.

Visa 34 recept