Söt gurksallad med krispig kyckling
3,6 (20 röster)
Godare
Härlig gurksallad med krispigt stekt kyckling och majonnäs med hetta i. Det blir det när kocken Markiz Tainton låter svenska och asiatiska smaker mötas på ett fat.
I videon ger hon flera smarta tips hur du får kycklingen så där krispigt god.
– Perfekt! Lets eat! säger Markiz Tainton när hon smakar av.
Söt gurksallad med kyckling med brynt sojasmör
Ingredienser
- 4 g kycklingsteak, urbenad klubba med skinn
- salt och peppar
- 1 gurka
- 6 rädisor, eller fler
- 100 g rabarber
- 2 avokado
- 250 g sojabönor
- 1 knippe koriander, stort
- 70 g ärtskott
- 0.5 färsk chili, tunt skuren
- 1 tsk sesamolja
- 2 msk limesaft
- 1 tsk honung
- 50 g smör , osaltat
- 2 msk soja
- 1 tsk wasabi
Wasabimajonäs
- 2 dl majonnäs
- 0.5 dl crème fraiche
- 1 tsk wasabi
Gör så här
Av: Aftonbladet
Foto: Godare
”Jag älskar matiga sallader och sallader där man hittar balansen mellan det söta, salta, sura, beska och det heta”, säger Markiz Tainton.
Se hela programserien med Markiz Tainton på tv-kanalen Godare.
Godare ser du på Telenor, Com Hem, Canal Digital, Ownit, Viasat och Aftonbladet (utvalda program).
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM MAT & DRYCK
Saffrans-och solrosröra till frasiga våfflor
Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk
Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt
Tricket som tar kryddorna till en ny nivå
Här är Markiz härliga matresa
Ärtröra med smak av basilika
Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott
Mandelröra med ricotta och mynta
Markiz Taintons gröna shakshuka
30 min
Därför ska du aldrig riva vitlök
Frasiga, matiga våfflor med crunchiga röror
45 min
Enkla knepet – så stänker det mindre från stekpannan
Så gör du frasiga kokosvåfflor
Laga Markiz krämiga pasta
50 min
Vad ska du laga i helgen? Fråga Markiz Tainton!
Vanliga missen många gör när de steker
Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker
Smarta knepet när du saltat maten för mycket
Tapasfest med Markiz
2 h
Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz
Så steker du extra god kyckling
Nudelsallad med krispig kyckling
35 min
Upptäck allt gott du kan göra med bönor och baljväxter
Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen
Saffrans-och solrosröra till frasiga våfflor
Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk
Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt
Tricket som tar kryddorna till en ny nivå
Här är Markiz härliga matresa
Ärtröra med smak av basilika
Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott
Mandelröra med ricotta och mynta
Markiz Taintons gröna shakshuka
30 min
Därför ska du aldrig riva vitlök
Frasiga, matiga våfflor med crunchiga röror
45 min
Enkla knepet – så stänker det mindre från stekpannan
Så gör du frasiga kokosvåfflor
Laga Markiz krämiga pasta
50 min
Vad ska du laga i helgen? Fråga Markiz Tainton!
Vanliga missen många gör när de steker
Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker
Smarta knepet när du saltat maten för mycket
Tapasfest med Markiz
2 h
Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz
Så steker du extra god kyckling
Nudelsallad med krispig kyckling
35 min