Tonfisklasagne med krämig ostsås

Av Godare

(24)

Vad tycker du?

Tonfisklasagne med krämig ostsås

Testa laga en tonfisklasagne med krämig ostsås på cream cheese, parmesan och mozzarella i stället för bechamel. Tonfisken matchas fint av syrlig citron, kryddigt fänkålsfrö, vitlök och söt tomat.
Recept ur Jenny Dambergs kokbok ”Den nya skåpmaten”.

Tonfisklasagne

Ingredienser

  • 500 gPasserade tomater
  • 200 gcream cheese, eller ricotta
  • 0,5 dlVatten, eller mjölk
  • 12 lasagneplattor
  • 2 burkartonfisk, (à 185 g)
  • 4 tskvitlök, finhackad eller vitlökspasta
  • 2 krmFänkålsfrö, malt/mortlat
  • 1 citron, det rivna skalet
  • 4 citronklyftor, fileade och skivade
  • 125 gmozzarella, gärna buffel
  • 75 griven parmesanost
  • Olivolja
  • Salt och svartpeppar

Till servering

  • färsk basilika

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Tonfisklasagne med krämig ostsås