Oxfilé och krämig potatisgratäng med cheddarost

3,4 (143 röster)

Bjud på fint brynt oxfilé som är perfekt rosa inuti, härligt krämig potatisgratäng och en fräsch fänkålssallad med dill och citron.

Kocken Mattias Larsson delar med sig av sina bästa tips och trix för hur du lyckas med den klassiska rätten.

– Klassiker har blivit klassiker för att det är mat som många tycker om och som man inte tröttnar på, säger Mattias. Det här blir garanterat gott.

Helstekt oxfilé med cheddarostgratinerad potatis- och fänkålsgratäng

  • Ingredienser

  • 600 g oxfilé, cirka, mittbiten
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • smör
  • vitlök
  • timjan
  • Cheddarostgratinerad potatis- och fänkålsgratäng

  • 600 g potatis
  • 0.5 fänkål
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g lagrad svensk cheddar
  • Fänkål- och rädissallad

  • 0.5 fänkål
  • 10 rädisor
  • 30 g bladspenat, eller annan småbladig sallad
  • 1 msk citron, pressade saften
  • 1 msk olivolja
  • 2 dillkvistar
  • salt

Gör så här

Helstekt oxfilé med krämig cheddarostgratinerad potatisgratäng.
Helstekt oxfilé med krämig cheddarostgratinerad potatisgratäng.

ÄMNEN I ARTIKELN