Filip Poon

Av Filip Poon

Hasselbackspotatis med biff och rödvinssås

Av Filip Poon

(95)

Vad tycker du?

Hasselbackspotatis med biff och rödvinssås

Det här receptet på krispig hasselbackspotatis, mör biff och en riktigt läcker rödvinssås passar perfekt som finare helgmiddag.

I videoklippet berättar kocken Filip Poon om detaljerna med salt och peppar som gör skillnad.

Ingredienser

Hasselbackspotatis

  • 800 gfast potatis
  • 3 mskStröbröd
  • 50 gSmör
  • Salt

Ryggbiff

  • 1 kgRyggbiff, i bit, delad i två ( gärna med fettkappa kvar)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 gSmör
  • 0,5 krukatimjan, eller torkad
  • Rapsolja, till stekning

Sås

  • 1 Gul lök, hackad
  • 1,5 mskströsocker
  • 2 mskChampagnevinäger, eller vitvinsvinäger
  • 2 mskJapansk Soja, gärna kikkoman
  • 4 dlrödvin, helst med hög fruktsyra
  • 2 dlVatten
  • 3 mskkoncentrerad oxfond, eller kalvfond
  • 0,5 krukatimjan, eller torkad
  • Salt och peppar

Servera gärna med

  • haricots verts
Filip Poons brakmiddag med biff och hasselbackspotatis.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Hasselbackspotatis med biff och rödvinssås

Filip Poon

Filip Poon

Filip Poon kallar både sig själv och sina följare för spiskrigare. 2015 slog han igenom i ”Sveriges mästerkock” där jurymedlemmen Markus Aujalay erbjöd honom jobb i direktsändning. Han har tagit OS-guld ihop med ”Stockholm culinary team” och är i dag en av Sveriges största matprofiler på Youtube och Tiktok. I sitt Godare-program bjuder han på trendiga rätter som krispig fish-taco, dunderkebab och tiktok-pasta.

Visa 14 recept