Lise Finckenhagen

Av Lise Finckenhagen

Enchilada-pannkakor med kyckling

Av Lise Finckenhagen

(7)

Vad tycker du?

Enchilada-pannkakor med kyckling

Testa enchiladapannkakor nästa gång du ska ha pannkakor till middag! Fyll pannkakorna med kyckling, mexikanska kryddor, paprika och lök och gratinera i ugnen med salsa och riven ost. Servera med guacamole, gräddfil och en fräsch grönsallad.

Enchilada-pannkakor med kyckling

Ingredienser

  • 8 pannkakor
  • 600 gKycklingfilé
  • 1 Lök
  • 3 Paprikor, gärna olika färger
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tskpaprikapulver
  • 2 tskspiskummin
  • 1 tskkorianderfrön
  • 2 tskChilipulver
  • 1 tskfänkålsfrön, krossade
  • 250 gRiven ost
  • Salt och peppar
  • guacamole
  • gräddfil
  • blandsallad
  • jalapeños

Tomatsalsa

  • 1 Lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 burkarkonserverade tomater
  • 1 msksocker
  • 1 mskrödvinsvinäger, eller balsamvinäger
  • 2 plommontomater
  • 1 knippefärsk koriander
  • Olivolja
  • Salt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Enchilada-pannkakor med kyckling

Lise Finckenhagen

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.

Visa 940 recept