Salladstaco med sojamarinerad tonfisk, jordnötter och korianderkräm
Salladstaco – fyll salladsbladen med smakrik, marinerad tonfisk och toppa med korianderkräm och knapriga nötter.
– Det här är en förrätt med spännande smakkombinationer som överraskar smaklökarna, säger kocken Mattias Larsson.
Recept ur kokboken ”Lättlagade helgmenyer”.
Ingredienser
Korianderkräm
- 2 äggulor
- 1 tskCitronjuice, färskpressad
- 1 tskDijonsenap
- 0,5 dlKoriander, hackad
- Salt
- 1,5 dlRapsolja
Tonfisk
- 120 gTonfisk, färsk
- 2 mskSoja, Kikkoman eller annan japansk soja
- 1 mskSesamfrön
Vitkål
- 120 gVitkål
- 1,5 mskCitronjuice, färskpressad
- Olivolja
- Salt
- 8 bladgemsallad, alt hjärtsallad
Till servering
- salta jordnötter
- salta jordnötter, hackade och rostade