Somalisk gryta med kikärter och banan

Av Godare

(80)

Vad tycker du?

Somalisk gryta med kikärter och banan

Precis som med mycket mat från Afrika, så finns det influenser från Indien i den här somaliska grytan. Den är lagom stark, väldigt smakrik och perfekt att laga till många.

Lagom stark, väldigt smakrik: Somalisk gryta med kikärter och banan.

Ingredienser

  • 4 tomater, i bitar
  • 1 röd paprika, i bitar
  • 2 jalapeños, hackad
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 mskriven ingefära
  • 1 mskgult currypulver
  • 1 mskmald spiskummin
  • 1 tskgurkmeja
  • 400 mlKokosmjölk
  • 2 dlnaturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
  • 200 gPotatis, tärnad
  • 200 gmorötter, tärnade
  • 800 gkikärter, på burk
  • Salt

Till servering

  • 6 portionerkokt basmatiris
  • 2 Bananer, skivade
  • färsk koriander

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Somalisk gryta med kikärter och banan