Sallad i burk till picknick
Smarrig sallad i burk är perfekt att ta med på picknicken. Här en riktig färgsprakande variant med mango, rödkål, vattenmelon och romansallad. Toppa med en god dressing av senap och honung.
Recept av Maria Dahlquist.
Ingredienser
- sallad, typ gem- eller romansallad
- 0.5 rödkål
- 1 mango
- 1 bit vattenmelon
- 0.3 gurka
- picklad rödlök
- färsk basilika
- frön och nötter, eventuellt
Vinägrett
- 0.5 dl äppelcidervinäger ofiltrerad
- 3 msk citronsaft, färskpressad
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk flytande honung
- 0.25 tsk salt
- 1 dl olivolja
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE

Krämig pastasallad med kassler





25 min

Sommarsallad till picknick och grillat





40 min
Sommarens fräschaste ta-med-mat
Kommersiell text, innehåller annonslänkar


10 smarta kylväskor för sommarens utehäng
Matiga muffins med feta och soltorkade tomater





45 min

Så fermenterar du grönsaker
Ljumma havskräftor på salladsbädd
1 h
Sallad niçoise – fransk salladsklassiker
20 min
Sallad med grillad kyckling, citrusfrukter och rostade kokosflingor





20 min
Melon- och fetasallad





10 min

Sofias krämiga potatissallad med färsk sparris





45 min
Frasig rödtunga med sandefjordssås





1 h
Salladsdressing – tre snabba favoriter





10 min

Färspaj som räcker till många





45 min

Spagetti carbonara – med sparris





30 min
10 matlådor som impar på kollegor
Majs i kokosmjölk från Tanzania
40 min
Vegetarisk gimbap





45 min
Spenatsallad med labnehost och nektariner





30 min
Hard seltzer – nykomlingen på systembolagets hyllor
Bästa burgarna med klassiska tillbehör





30 min
Svalkande sallad med vattenmelon och jordgubbar





20 min