Bakad ganache
Bakad ganache

Ganache – en krämig dröm av choklad

3,6 (47 röster)

Bakrecept

En riktig drömdessert som ska vara varm och mjukt rinnig inuti. Den kan utan problem förberedas och förvaras i kyl tills den ska bakas av. Recept ur Chokladmakarens handbok av Gustaf Mabrouk.

Bakad ganache

  • Ingredienser

  • 50 g mörk choklad, 70 %
  • 25 g strösocker
  • 50 g smör
  • 1 ägg, à cirka 60 g

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

ANNONS EXTERN LÄNK

Köp ”Chokladmakarens handbok” till bra pris hos Adlibris här!

Adlibris

LÄS VIDARE

Chokladmakaren: Alla borde göra sin egen choklad

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Chokladrecept

Bakning

Efterrätt

MER OM GODARE

Mjölkchokladparfait med kakaonibs

20 min

Mörk chokladglass

40 min

Chokladmakaren: Alla borde göra sin egen choklad

Temperera choklad – så enkelt är det

Söta pajer till adventsfika

1 h 30 min

Pepparkakskrydda – enkelt att blanda själv

5 min

Saffransbullar med mandelmassa

1 h 30 min

Madeleinekakor – klassiskt goda smaker

30 min

Chokladdoppade clementinklyftor

15 min

Focaccia art

2 h 25 min

Mormor Inga-Lisas kringlor

Blondie med lime, kokos och vit choklad

1 h 30 min

Bananbröd – perfekt att baka av bruna bananer

1 h 15 min

Chokladtryffel med lakrits

15 min

Nybakat och doftande på bara en kvart

15 min

Annelie Andersson: ”Bakningen ligger i mitt DNA”

Filmjölkslimpa med solroskärnor

1 h 45 min

Långjästa morotsfrallor

40 min

Lantbröd på råg

2 h

Hallonkladdkaka med lemon curd och maräng

1 h 30 min

Päronpaj med lyxig kompott

1 h 30 min

Kanelbullar med brynt smör

2 h

Valnötsbröd

1 h 40 min

Knäckig äppelpaj med vaniljsås

50 min