Bakad ganache serveras helst med en klick grädde.
Bakad ganache serveras helst med en klick grädde.

Bakad ganache – en krämig dröm av choklad

3,7 (51 röster)

Bakrecept

En riktig drömdessert som ska vara varm och mjukt rinnig inuti. Den kan utan problem förberedas och förvaras i kyl tills den ska bakas av. Recept ur ”Chokladmakarens handbok” av Gustaf Mabrouk.

Bakad ganache

  • Ingredienser

  • 50 g mörk choklad, 70 %
  • 25 g strösocker
  • 50 g smör
  • 1 ägg, à cirka 60 g

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

ANNONS

Köp ”Chokladmakarens handbok” till bra pris hos Adlibris här!

Extern länk från Adlibris

Läs mer

LÄS VIDARE

Chokladmakaren: Alla borde göra sin egen choklad

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Chokladrecept

Bakning

Efterrätt

MER OM GODARE

Choklad- och kolatårta

1 h 30 min

Mjölkchokladparfait med kakaonibs

20 min

Mörk chokladglass

40 min

Chokladmakaren: Alla borde göra sin egen choklad

Temperera choklad – så enkelt är det

Chokladbollsrulltårta

1 h

Chokladmousse med saltad mandelgrädde

10 min

Mince pies – söta pajer till adventsfika

1 h 30 min

Pepparkakskrydda – enkelt att blanda själv

5 min

Saffransbullar med mandelmassa

1 h 30 min

Madeleinekakor – klassiskt goda smaker

30 min

Chokladdoppade clementinklyftor

15 min

Vegansk kola med pepparkakssmak

45 min

Focaccia art

2 h 25 min

Mormor Inga-Lisas kringlor

Blondie med lime, kokos och vit choklad

1 h 30 min

Bananbröd – perfekt att baka av bruna bananer

1 h 15 min

Veganska mandelmusslor

1 h 30 min

Chokladtryffel med lakrits

15 min

Finska julstjärnor – klara på en kvart

15 min

Annelie Andersson: ”Bakningen ligger i mitt DNA”

Filmjölkslimpa med solroskärnor

1 h 45 min

Långjästa morotsfrallor

40 min

Lantbröd på råg

2 h