Bakad ganache – en krämig dröm av choklad
En riktig drömdessert som ska vara varm och mjukt rinnig inuti. Den kan utan problem förberedas och förvaras i kyl tills den ska bakas av. Recept ur ”Chokladmakarens handbok” av Gustaf Mabrouk.
Bakad ganache
Ingredienser
- 50 g mörk choklad, 70 %
- 25 g strösocker
- 50 g smör
- 1 ägg, à cirka 60 g
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Choklad- och kolatårta





1 h 30 min
Mjölkchokladparfait med kakaonibs





20 min
Mörk chokladglass





40 min
Chokladmakaren: Alla borde göra sin egen choklad
Temperera choklad – så enkelt är det
Chokladbollsrulltårta





1 h
Mince pies – söta pajer till adventsfika





1 h 30 min
Pepparkakskrydda – enkelt att blanda själv





5 min
Saffransbullar med mandelmassa





1 h 30 min
Madeleinekakor – klassiskt goda smaker





30 min
Chokladdoppade clementinklyftor





15 min
Vegansk kola med pepparkakssmak





45 min
Focaccia art





2 h 25 min
Mormor Inga-Lisas kringlor





Blondie med lime, kokos och vit choklad





1 h 30 min
Bananbröd – perfekt att baka av bruna bananer





1 h 15 min
Veganska mandelmusslor





1 h 30 min
Chokladtryffel med lakrits





15 min
Finska julstjärnor – klara på en kvart





15 min
Annelie Andersson: ”Bakningen ligger i mitt DNA”
Filmjölkslimpa med solroskärnor





1 h 45 min
Långjästa morotsfrallor





40 min
Lantbröd på råg





2 h
Hallonkladdkaka med lemon curd och maräng





1 h 30 min