Baka bagels så de smakar som de i New York.
Foto: Katja Ragnstam
Baka bagels så de smakar som de i New York.

Bagels New York style

3,8 (18 röster)

Bakrecept

Bagels precis som i New York. Med det här receptet kan du förbereda dina bagels, förvara dem i kylen och äta dem nybakade till kvällsfikat eller frukosten.

Recept ur boken ”Långjäst och lättbakat” av Maria Blohm.

OBS! 1 portion i receptet blir cirka 8 bagels.

Tid tillkommer för jäsning med 8–10 timmar.

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 300 g kallt vatten
  • 10 g jäst, färsk
  • 1 msk strösocker
  • 1 ägg
  • 1.5 tsk salt
  • 550 g vetemjöl, special
  • olja, utan smak till bakplåtspappret (t.ex. rapsolja)
  • frön, att strö över (valfritt)

Gör så här

LÄS VIDARE

MER OM GODARE