Baka bagels så som de smakar i New York.
Baka bagels så som de smakar i New York.

Bagels New York style

3,7 (21 röster)

Bakrecept

Bagels precis som i New York. Med det här receptet kan du förbereda dina bagels, förvara dem i kylen och äta dem nybakade till kvällsfikat eller frukosten.

Recept ur boken ”Långjäst och lättbakat” av Maria Blohm.

OBS! 1 portion i receptet blir cirka 8 bagels.

Tid tillkommer för jäsning med 8–10 timmar.

  • Ingredienser

  • 300 g kallt vatten
  • 10 g jäst, färsk
  • 1 msk strösocker
  • 1 ägg
  • 1.5 tsk salt
  • 550 g vetemjöl, special
  • olja, utan smak till bakplåtspappret (t.ex. rapsolja)
  • frön, att strö över (valfritt)

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Så lyckas du med långjäst bröd

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Bakning

Bröd recept

MER OM GODARE

Så lyckas du med långjäst bröd

Fixa frallor med en härligt seg skorpa

1 h 15 min

Chokladrutor med crunch

30 min

Citronmuffins – snabbt och lätt att baka

30 min

Citronkladdkaka – syrlig och god

45 min

Snabba tunnbröd

45 min

Havrebollar – ljusa och med smak av vanilj

20 min

Kanelbullar med brynt smör

2 h

Surdegsbabka med choklad

1 h 15 min

Så bakar du Tareq Taylors goda minisemlor

2 h

Stansade scones – snabbt och enkelt

20 min

Frallor med aprikoser och valnötter

30 min

Valnötsbröd

1 h 40 min

Kolakakor med strössel

30 min

Enkla frukostfrallor med råg och öl

25 min

God rabarberkaka som du bakar i långpanna

35 min

Focaccia med tomater och basilika

1 h 30 min

Glutenfria aprikos- och valnötsfrallor

30 min

Hallongrottor med choklad

45 min

Vaniljkaka med hallonpannacotta

45 min

Blåbärsgifflar med vit choklad

1 h 40 min

Ostscones

35 min

Hallonrutor – enkelt och gott

50 min

Kanelbullesockerkaka

1 h 10 min