Så blir pajskalet perfekt frasigt
Godare-profilen och bakbloggaren Cecilia H Larsson visar sina smartaste knep för ett riktigt bra pajskal med rätta fraset.
– Jag använder några enkla trick för att det ska bli så bra som möjligt, säger Cecilia. Det är inte svårt alls.
Pajskal ska allra helst behålla sin frasighet efter att de fyllts med godsaker. Godare-profilen Cecilia H Larsson tipsar om hur pajskalet blir frasigt och gott.
– Det är viktigt att smöret är riktigt kylskåpskallt för att pajskalet ska bli helt perfekt.
Ingredienserna mixas till en smulig massa och sedan tillsätter du iskallt vatten tills degen har en bra konsistens.
Du behöver
- Pajdeg
- Matberedare
- Form
- Kavel
- Ugn
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Choklad- och kolatårta





1 h 30 min
Så dekorerar du tårtan som ett proffs
Pekanpaj med ingefära och kolasmetana





1 h 30 min
Chatt om julgodis med Cecilia H Larsson





45 min
Frasiga och snabba frukostfrallor utan jäsning





35 min
Passionsfrukts-tartletter





1 h 30 min
Bjud på Larssons lyxiga nyårsmeny
Lyxig förrätt med råraka med hummerröra





30 min
Ostfylld råraka med löjrom, räkor, löksallad och crème fraiche





30 min
Svartvinbärsmoussertårta med vaniljpannacotta
2 h
Kockens guide till godaste fläskköttet
Nytt Godare-magasin: Mat till julens alla fester
Mandelmanns frasiga wienerbröd





2 h
Friterade munkar – magiskt goda
1 h
Lyxiga saffransbullar med mandelmassa





2 h
Polkacheesecake – baka utan ugn





45 min
Mandelmusslor med sylt och grädde





40 min
Dubbelt så goda med saffran





1 h
Saffranskladdkaka med lingon och grädde





40 min
Pepparkakssnittar – enkelt och snabbt





30 min
Citronbiskvier





1 h
Dumlekakor i långpanna





30 min
Punschrulle i långpanna





30 min
Syltrutor med smak av jordgubbar.
45 min