Fina fisken i tacobröd

Av Jon Hansson

(3)

Vad tycker du?

Fina fisken i tacobröd

Grilldags! Här är ett hett recept för forell - fish tacos - som också platsar i tacobrödet. En enkel rätt som alla runt middagsbordet kommer uppskatta och som går snabbt att göra.

Fina fisken i tacobröd

Ingredienser

  • 1 rödlök, liten (skivad)
  • 1 röd jalapeñochili, skivad
  • 2 mskRödvinsvinäger
  • 0,5 tskSalt
  • 2 hela foreller, rensade och sköljda, cirka 375–400 g styck
  • 2 mskOlivolja
  • 1 tsktorkad oregano
  • 1 tskspiskumminfrön
  • 1 tskPaprikapulver
  • 0,5 tskSalt
  • 0,5 tskSvartpeppar
  • 6 mjuka tacos eller små tortillabröd

Fyllning

  • 1 Avokado, mogen (tärnad)
  • 0,5 Lime, saften
  • 2 mskgräddfil
  • 55 gRicottaost, saltad (riven)
  • 1 knippekoriander, färsk (finhackad)
  • limeklyftor, till servering

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Fina fisken i tacobröd

Jon Hansson

Jon Hansson är journalist med 40 år i yrket, skrivit tolv kokböcker innehållandes över 2500 recept, diplomerad sommelier, vin- och matfantast. Testar olika matnyttigheter, från mozzarella till kockknivar på Aftonbladet Plus. Skriver även för krogguiden White guide och Magasin måltid.

Ämnen