Tortellini med brysselkål och parmesanost
Gör gärna extra portioner av denna goda tortellini så räcker det till veckans matlådor.
Recept från Mathias Dahlgrens ”Kokbok för grå dagar” (Bonnier Fakta).
Tortellini med brysselkål, bacon och parmesanost
Ingredienser
- 50 g tärnat bacon
- 25 g smör
- 500 g brysselkål
- 500 g färsk fylld tortellini, eller gnocchi
- 50 g parmesanost
- salt
- nymald svartpeppar
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Lyxa till fylld färdigpasta snabbt och lätt

Saffransquinoa





30 min

Så fixar du det vegetariska julbordet

Endive, brysselkål och morötter med morotskräm





50 min

Pasta med ärtor och ärtskott





30 min

Frasig fläsksida med misosky, palsternackspuré och brysselkål





1 h

Tumtryckta potatisar med bbq-sås






Vegansk brunch med ”ägg och bacon”





1 h 15 min

Pärlgryn med gyllenstekt svamp och parmesan





1 h

Krämig pastasallad med kassler





25 min

Fruktig biffsallad med chili





40 min

Purjokräm med laxstrimlor och krutonger





45 min

Extra julig smak på bullarna





25 min

Ät efter säsong och bli matsmart på en gång

Gustav utmanar köttätarna – med hamburgare: ”Bättre än de med kött”
Skolan som har årets bästa klimatkök
Här har köken minskat sitt matsvinn med 27 ton

Smarta sista minuten-tipsen till julbordet

Här är svenskarnas absoluta favoriträtt

Här odlas framtidens mat

Så fermenterar du grönsaker
Så hittar du en klimatsmart julskinka
Tareq Taylor: Så enkelt att laga gott av julens rester
Tortellini med tomatsås och pesto





30 min