Färsfyllda paprikor från Balkan
Färsfyllda paprikor från Balkan

Färsfyllda paprikor från Balkan

4,1 (76 röster)

Middagstips

Färsfyllda paprikor – urgröpta paprikor blir väldigt goda, och snygga, om du fyller dem med en god röra och lagar till dem på grillen eller i ugnen. Enkelt att variera med det du har hemma. Recept ur Mitt Balkan av Jovan Radomir.

Färsfyllda paprikor

  • Ingredienser

  • 8 paprikor, stora
  • 1 dl ris
  • 1 lök, gul
  • 100 g bacon
  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk vegeta
  • 2 dl crème fraiche
  • solrosolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Till shoppen

LÄS VIDARE

Mat från Balkan – Jovan Radomirs bästa recept

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Lunchrecept

Köttfärsrecept

MER OM GODARE

Pasta med paprika och mortadella

1 h

Halloumistroganoff med grillad paprika

Lyxig linsgryta med kyckling och cashewnötter

45 min

Mat från Balkan – Jovan Radomirs bästa recept

Ajvar – så gör du den goda paprikaröran

1 h 40 min

Sarma – färsfyllda kåldolmar

4 h

Ugnsbakad lax med tomatbulgur

35 min

Gyoza med het dippsås

1 h

Bjud på krämigt god lax

40 min

Laxlasagne med spenat

30 min

Gnocchi – så enkelt lagar du den goda potatispastan

20 min

Pizza med salsiccia och mozarella

2 h

Morotsbiffar med sötpotatis och fetaost

30 min

Olivburgare med persiljemos

45 min

Svamp Rydberg

30 min

Blomkålsgratäng – lättlagad, krämig och god

40 min

Fried rice med räkor och kyckling

45 min

Kantarellpaj med västerbottensost

1 h 30 min

Spaghettiomelett med skinka

30 min

Gnudi i vitlöksbuljong

1 h

Pappardelle med kikärtor, citron och pecorino

2 h

Kycklingsoppa med gnocchi och spenat

30 min

Banh mi – vietnamesisk go’macka

1 min

Kycklingburgare med thailändska smaker

30 min