Lär dig spritsa som ett proffs

Av: 

Nina Kindbro

Bakbloggaren Emma Brink Rask tipsar om hur du lyckas med att spritsa.

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Bakrecept

Spritsa dina kladdkakor, cupcakes, pajer, bakelser och tårtor till vackra konstverk som imponerar. Bakbloggaren Emma Brink Rask, visar steg-för-steg hur du får det bästa resultatet. Recept ur boken Baka och spritsa.

Emma Brink Rask med bloggen @brinkenbakar är aktuell med sin nya bakbok Baka och spritsa. Här delar hon med sig av sina allra bästa tips på hur du lyckas dekorera dina bakverk på mängder av sätt – med endast fem olika tyllar.

En tyll är munstycket som du sätter längst ner i spritspåsen. Formen på hålet i tyllen avgör hur spritsningen blir.

Du behöver

  • Tyllar
  • Spritspåse
  • Bakverk
  • Något slags kräm. Till exempel grädde, smörkräm, färskostkräm eller pannacotta

Så lyckas du

  • Rätt konsistens på krämen
  • Fyll inte spritspåsen för mycket
  • Tveka inte

Banancupcakes med creamcheese- och honungsfrosting – Enkelt sätt att få dina cup cakes att se superproffsiga ut.

Banancupcakes.

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Mazarinpaj med björnbärskräm – Läckra färger och snyggt mönster, och lätt att få snyggt.

Mazarinpaj

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Lakritskladdkaka med geléhallonfrosting – söta geléhallon sätter smak på frostingen som spritsas som en slalomspår.

Lakritskladdkaka

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Siffertårta med hallonkräm – Steg för steg beskrivning hur du lyckas med den trendiga tårtan.

Siffertårta.

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Äppelbakelser med vaniljkräm – favoriten äppelpaj med vaniljsås serverad som en tjusig bakelse.

Äppelbakelser med vaniljkräm

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Emma Brink Rask med sin bok Baka och spritsa.

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Bakbloggaren Emma Brink Rask med sin nya bok Baka och spritsa, Semic.

ANNONS EXTERN LÄNK

Gör din egen pizza på grillen i år! Skaffa en smart pizzaspade från Cervera

Cervera

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Bakning

MER OM GODARE

Äppelbakelser med vaniljkräm

1 h 30 min

Lakritskladdkaka med geléhallonfrosting

1 h

Så lyckas du med din tårtbotten

45 min