Lär dig spritsa som ett proffs
Spritsa dina kladdkakor, cupcakes, pajer, bakelser och tårtor till vackra konstverk som imponerar. Bakbloggaren Emma Brink Rask, visar steg-för-steg hur du får det bästa resultatet. Recept ur boken Baka och spritsa.
Emma Brink Rask med bloggen @brinkenbakar är aktuell med sin nya bakbok Baka och spritsa. Här delar hon med sig av sina allra bästa tips på hur du lyckas dekorera dina bakverk på mängder av sätt – med endast fem olika tyllar.
En tyll är munstycket som du sätter längst ner i spritspåsen. Formen på hålet i tyllen avgör hur spritsningen blir.
Du behöver
- Tyllar
- Spritspåse
- Bakverk
- Något slags kräm. Till exempel grädde, smörkräm, färskostkräm eller pannacotta
Så lyckas du
- Rätt konsistens på krämen
- Fyll inte spritspåsen för mycket
- Tveka inte
Banancupcakes med creamcheese- och honungsfrosting – Enkelt sätt att få dina cup cakes att se superproffsiga ut.
Mazarinpaj med björnbärskräm – Läckra färger och snyggt mönster, och lätt att få snyggt.
Lakritskladdkaka med geléhallonfrosting – söta geléhallon sätter smak på frostingen som spritsas som en slalomspår.
Siffertårta med hallonkräm – Steg för steg beskrivning hur du lyckas med den trendiga tårtan.
Äppelbakelser med vaniljkräm – favoriten äppelpaj med vaniljsås serverad som en tjusig bakelse.
Bakbloggaren Emma Brink Rask med sin nya bok Baka och spritsa, Semic.
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Äppelbakelser med vaniljkräm





1 h 30 min
Banancupcakes med creamcheese- och honungsfrosting





1 h
Lakritskladdkaka med geléhallonfrosting





1 h
Mazarinpaj med björnbärskräm





1 h 30 min
Siffertårta med hallonkräm





1 h 10 min

Siffertårta med mascarponekräm, limecurd och macarons
Så dekorerar du tårtan som ett proffs
10 härliga recept på tårta för alla tillfällen
Simona Muntean: ”Bakning är min avkoppling”
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Kokböcker: Här är årets tips på bokrean

Festligare fika med ljuvliga cupcakes
15 kladdkakor att fira kladdkakans dag med

Middagstips som förför: Garanterat gott!

Magiska brownies lyser upp i mörkret
Frida Skattberg: Lite kladdigare, lite mer frosting och lite godare
Får jag inte dessert blir jag arg!
Så fixar du snabbaste superfikan

Drip cake med choklad, saltkola och vanilj
Emma Brink Rasks bästa våffelrecept

Enhörningstårta med vit choklad och passionsfrukt

Kockparet: Mat är ju kärlek
Baka semlor: Så här gör du
Fredrik Nylén: I mitt yrke är det jul året om
