Andréa Brändström

Av Andréa Brändström

Baka Andrea Brändströms goda jultårta

Av Andréa Brändström

(6)

Vad tycker du?

Baka Andrea Brändströms goda jultårta

Bjud på en storstilad tårta med julens goda smaker. Den lena kolasåsen passar perfekt till sötsyrlig lingonganache och pepparkakskryddade tårtbottnar. Svep in hela skapelsen i en ljuvlig marängsmörkräm med dulce de Leche. Här visar Andrea Brändström steg för steg hur tårtan skapas.

Ingredienser

Pepparkaksbottnar

  • 500 gVetemjöl
  • 100 gmajsmjöl
  • 425 gströsocker
  • 35 gBakpulver, 14 g=1 msk
  • 275 gSmör , rumstempererat
  • 1 mskKanel
  • 1 mskingefära, malen
  • 2 tsknejlika, malen
  • 1 tskKardemumma, nystött
  • 5 ägg
  • 375 gmjölk, 3%
  • 50 gsolrosolja

Lingonganache

  • 75 glingonpuré, Koka upp dubbelt så mycket lingon och sila av)
  • 10 gGlykos
  • 50 ggrädde
  • 200 gVit choklad

Kolasås

  • 50 gGlykos
  • 1 dlSocker
  • 1 dlgrädde
  • 25 gsmör

Sockerlag till pensling

  • 2 dlströsocker
  • 1 dlVatten
  • 25 glingonpuré

Dulcemarängsmörkräm

  • 150 gÄggvita
  • 200 gströsocker
  • 1,5 mskVaniljsocker
  • 1 nypasalt
  • 400 gosaltat smör, rumstempererat (eller vanligt smör, uteslut då saltet ovan!)
  • 1 burkDulce de Leche, karamelliserad mjölk
  • pastafärg, till dekoration

Montering

  • Pastafärger och strössel av olika sorter
  • Använd en av springformarna som hjälp till monteringen.
Baka Andrea Brändströms goda jultårta

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Baka Andrea Brändströms goda jultårta

Andréa Brändström

Andréa Brändström

Andréa Brändström älskar att baka – allt från klassiska sockerbullar till fantastiskt detaljrika tårtor. Hon är bakkreatör, bakboksförfattare och vinnare av ”Hela Sverige bakar”. I programmet ”Festligare fika” bjuder hon på recept som passar både nybörjaren och den som vill utmana sig i sin bakning.

Visa 20 recept