Bönbröd i långpanna

Av Godare

(93)

Vad tycker du?

Bönbröd i långpanna

Det får gärna vara enkelt att baka bröd. Då blir det nämligen av. Det här är ett typiskt blir av–bröd. Mixa bönor, blanda en deg och tryck ut i en långpanna. Sedan kan både du och degen jäsa ett gäng timmar, jobbet är redan gjort.

1 portion i receptet blir cirka 40 bitar bröd.

Tid tillkommer för jäsning med 3 timmar.

Recept från Lina Wallentinsons bok ”Baka med grönsaker.”

Brytbröd som du enkelt gör i långpanna.

Ingredienser

  • 760 gkokta vita bönor, i förpacking
  • 4 dlmjölk, eller vatten
  • 25 gJäst
  • 3 dlgrovt rågmjöl
  • 6 dlvetemjöl special , eller vetemjöl
  • 2 tskSalt
  • 2 mskljus sirap
  • olja och mjöl till formen

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Bönbröd i långpanna