Grilltips – så grillar du vegetariskt
Uppdaterad:
Grillrecept
Kocken Mattias Larsson visar här hur enkelt det är att göra en bra vegetarisk måltid på grillen.
En quesadillas fylld med lite kikärtor och förstås lite god ost och lite chili. Serverad med grillad spetskål – och grillad gurka!
Börja med fyllningen. Blanda och rör ihop kikärtor, crème fraiche, finstrimlad chili och lite salt.
Ta ett tortillabröd och fördela rikligt med riven cheddarost.
Lägg på några rejäla skedar med kikärtsfyllningen, fördela jämnt över brödet. Avsluta med ännu mera ost.
Ta ett nytt tortillabröd och lägg på som lock. Tryck till ordentligt.
När Mattias grillar spetskål och gurka häller han gärna på lite olja för att få en frasigare och finare ytan. Pensla även olja även på quesadillans lock för att få en bättre grillyta.
Grilla grönsakerna först, direkt ovanför glöden, åtminstone till en början så att de får mycket färg och extra god smak.
Grilla gurka? Det kanske inte är så många som gjort det, men det ger god grillad smak och gör gurksmaken mer intensiv, tipsar Mattias.
När grönsakerna börjar bli klara, efter några minuter, ja då är det dags för quesadillan. Ta gärna hjälp av en stekspade, och lägg oljiga sidan neråt på grillgallret.
Sen på med grilllocket – då blir det fin ugnsvärme som gör att quesadillan blir varm inne i mitten och osten smälter och blir smarrig.
Obs! Håll koll på quesadillan, den får snabbt färg.
Färdigt! Spetskålen har blivit härligt frasig, gurkan fruktig och krispig, quesadillan har fått en läcker fyllning – flott och gott!
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM MAT & DRYCK
Grillsallad med bulgur och yoghurtdressing
1 h
Missen många gör när de grillar lax
Här är kockens bästa grillknep – så lyckas du
Grilla kyckling – saftig och smakrik
1 h 30 min
Så blir grillad kyckling – saftig och god
Grillhäng! Quesadilla, oxfilé och ananas
Så tänder du grillen: Grillexpertens bästa tips
Så steker du extra god kyckling
Allt du vill veta om tacos
Burgarkungarna gör upp vid grillen
Vegokocken: Hitta en balans och se helheten
Lättlagade menyer för festliga middagar
Bästa burgarna med klassiska tillbehör
30 min
Grilla gurka och få fram nya smaker
Här är grönsakerna du inte ska förvara i kylskåpet
Torka, rosta och njut!
Så lätt gör du godaste såsen till fisken
30 min
Kycklingvingar med bakad lök, blastpesto och rensbuljong
Friterad kyckling med currykräm
1 h
Sill smaksatt med svarta vinbär och enbär
Jamie Oliver hakar på vegotrenden
Skåpmat: Så lagar du god mat av konserver
Bästa tipsen för sommarlunch och picknick
Tricket som tar grillad sparris till nya höjder
Grillsallad med bulgur och yoghurtdressing
1 h
Missen många gör när de grillar lax
Här är kockens bästa grillknep – så lyckas du
Grilla kyckling – saftig och smakrik
1 h 30 min
Så blir grillad kyckling – saftig och god
Grillhäng! Quesadilla, oxfilé och ananas
Så tänder du grillen: Grillexpertens bästa tips
Så steker du extra god kyckling
Allt du vill veta om tacos
Burgarkungarna gör upp vid grillen
Vegokocken: Hitta en balans och se helheten
Lättlagade menyer för festliga middagar
Bästa burgarna med klassiska tillbehör
30 min
Grilla gurka och få fram nya smaker
Här är grönsakerna du inte ska förvara i kylskåpet
Torka, rosta och njut!
Så lätt gör du godaste såsen till fisken
30 min
Kycklingvingar med bakad lök, blastpesto och rensbuljong
Friterad kyckling med currykräm
1 h