Pasta cacio e pepe
Pasta cacio e pepe

Pasta cacio e pepe

3,5 (638 röster)

Middagstips

– En av mina favoritpastor är väldigt enkel. Det är bara pasta, svartpeppar, smör och riven parmesan. Du kan ju ha i vitlök och lök också – om du vill. Men du måste stänga av allt annat – i huvudet, alltså – när du gör såsen. Den ska bli krämig och du måste vara med och känna efter, säger kocken Stefan Eriksson på Restauranglabbet.

– Lägg lite tid på att koka pasta perfekt. Börja med att läsa på paketet och koka pastan så länge som det står men dra bort en minut. Sedan får du prova och analysera, lära dig när den är klar. Och här i Sverige har vi ju missuppfattat grundidén och låter pastan rinna av i durkslag. Tricket är ju att den ska koka den där sista minuten i pastasåsen med lite av kokvattnet så att det blir så där josigt och gott.

Pasta cacio e pepe

  • Ingredienser

  • 4 portioner pasta
  • 175 g parmesanost, pecorino eller annan smakrik hårdost
  • 4 msk smör
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Al Dente

Santambrogio-Öberg, Samantha

Al Dente

249,00 kr

Läs mer

Till shoppen

LÄS VIDARE

Pappa al pomodoro

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Klimatsmart mat

MER OM GODARE

Pasta rosso – familjens favorit

30 min

Så lyckas du koka pasta perfekt – varje gång

Enklaste tomatsoppan

20 min

Hemgjord pasta på två ingredienser

Fredagsmiddag – sju smaskiga rätter

Billig och mättande mat för en tunn plånbok

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Göra egen pasta – här är allt du behöver

10 goda pastarecept du kan laga

Filip Poons vodka penne – snabbt och smarrigt

25 min

De sju värsta förolämpningarna mot italiensk mat

Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz

Citronlax med purjolök och pressad potatis

30 min

Fiskburgare med krämig räksås

1 h

Nachos med ost, avokado och majs

15 min

Kyckling med krämiga dragonbönor

30 min

Tortillapizza med champinjoner och ost

15 min

Laxbollar med currymajonnäs

30 min

Stekta dumplings med kyckling

30 min

Bouillabaisse med rouille

1 h

Vegetarisk wok med grönsaker, svamp och ägg

30 min

Lyxa till fylld färdigpasta snabbt och lätt

Varma mackor i tre varianter

20 min

Koka ris – så blir det helt perfekt

Jason Diakité om världens godaste köttfärssås