Pasta cacio e pepe
Pasta cacio e pepe

Pasta cacio e pepe

3,6 (589 röster)

Middagstips

– En av mina favoritpastor är väldigt enkel. Det är bara pasta, svartpeppar, smör och riven parmesan. Du kan ju ha i vitlök och lök också – om du vill. Men du måste stänga av allt annat – i huvudet, alltså – när du gör såsen. Den ska bli krämig och du måste vara med och känna efter, säger kocken Stefan Eriksson på Restauranglabbet.

– Lägg lite tid på att koka pasta perfekt. Börja med att läsa på paketet och koka pastan så länge som det står men dra bort en minut. Sedan får du prova och analysera, lära dig när den är klar. Och här i Sverige har vi ju missuppfattat grundidén och låter pastan rinna av i durkslag. Tricket är ju att den ska koka den där sista minuten i pastasåsen med lite av kokvattnet så att det blir så där josigt och gott.

Pasta cacio e pepe

  • Ingredienser

  • 4 portioner pasta
  • 175 g parmesanost, pecorino eller annan smakrik hårdost
  • 4 msk smör
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Till shoppen

LÄS VIDARE

Pappa al pomodoro

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Klimatsmart mat

MER OM GODARE

Här är ”Tiktok-pastans” krämiga utmanare

40 min

Krämig pasta med bacon och rikligt med parmesan

30 min

Sugo suqaar – somalisk köttgryta

1 h

Mustig köttfärsgryta

40 min

Fylld falukorv i ugn – två goda recept

1 h

Köttbullar i tomatsås med spaghetti

35 min

Lax- och spenatröra med pasta

25 min

Pasta med smak av pistasch

30 min

Pasta med räkor och parmesan

20 min

Pasta med mangold, parmesan och vitlök

20 min

Pasta alla Gricia – klassiskt italienskt

35 min

Tareq Taylors gräddiga pasta med kyckling

30 min

Kycklinggryta med soltorkade tomater

45 min

Markiz goda kyckling

35 min

Bolognese – perfekt att laga i förväg

55 min

Veckans godaste kyckling

1 h

Så lyckas du koka pasta perfekt – varje gång

Pastagratäng med köttfärs

55 min

Pasta med lövbiff och champinjoner

30 min

Vad blir det till middag?

Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz

Här är Årets rätt 2021: Swedish bowl!

Frida Lund: Så lyckas du med en digital cookalong 

Ramslökspesto – enkelt och så gott

5 min