Citronpaj i portionsform
Citronpaj i portionsform

Citronpaj i portionsform

4 (10 röster)

Efterrätter - Recept på goda desserter

Citronpaj i portionsform – eller crostata di limone som den heter på italienska – är den perfekta citronpajen som hyllar det bästa av den syrliga frukten. Mascarponen skapar en perfekt balans mellan sött och syrligt och blir snabbt en favorit hos många.

Ett recept av Paolo Roberto

Crostata di limone

  • Pajeg

  • 3.5 dl mjöl
  • 150 g smör
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 2 äggulor
  • 2 msk mjölk
  • Fyllning

  • 1.25 dl pressad citronsaft
  • 2 citroner, finrivet skal
  • 1.25 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 äggulor
  • 200 g mascarpone
  • 1 msk solrosolja, (eller majsolja) till pensling
  • 1.5 msk florsocker, för att pudra över

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Citronkladdkaka – syrlig och god

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterrätter - Recept på goda desserter

Recept

Italiensk mat

Bakning

Pajrecept

MER OM GODARE

Pavlova – efterrätten som alltid imponerar

1 h 15 min

Tarte Tatin med plommon

20 min

Hallon- och körsbärssemifreddo

40 min

Varma päron med ost

20 min

Panacotta med vit choklad och färsk mango

30 min

Vit chokladostkaka

1 h 20 min

Guanajacremeux med portvinskokta körsbär och mandelkaka

1 h 30 min

Rårörd vaniljsås – så gott och enkelt att vispa ihop

10 min

Chokladfudge med mandel och blåbär

20 min

Aperol limone – somrigt drinkrecept

5 min

Får jag inte dessert blir jag arg!

Kokosglass med kexsmulor

1 h

Champagnebubblande hallondessert

15 min

Äggtoddy – krämigt god och söt dessert

10 min

Flan de huevo

1 h

Kolapaj med marängtopp

1 h 30 min

Rabarberkräm – en älskad klassiker

20 min

Isglass med två olika smaker

20 min

Blåbärsglass – med massor av blåbär

20 min

Vegansk pavlova med basilika och bär

4 h 15 min

Hallontarte – vaniljfyllning och syrliga hallon

2 h

Matchaglass – läckert grön och svalkande

20 min

Chokladmousse med saltad mandelgrädde

10 min

Grillade päron med karamelliserade valnötter

30 min