Pasta vongole med fänkål och körsbärstomater.

Pasta vongole med fänkål och körsbärstomater

5 (1 röst)

Pasta vongole med fänkål och körsbärstomater – en oerhört vacker och romantisk huvudrätt. Skaldjur är klassisk dejtmat och här får de fina vongolesnäckorna skina bland söta tomater och grön persilja.

Recept av kreatören Anna Wendt.

  • Tips! Receptet är beräknat efter ett nät musslor och räcker till 4 portioner. Vill du, kan du halvera receptet, men annars är det ju alltid trevligt att få äta lyxrester dagen därpå.

  • Ingredienser

  • 1 kg vongolemusslor, eller hjärtmusslor
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 krm chiliflakes
  • 250 g körsbärstomater
  • 0.5 stånd fänkål
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk hummerfond, koncentrerad
  • 1 msk honung
  • 1 msk rivet citronskal
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 300 g spaghetti, linguine

Gör så här

Följ ämnen i artikeln