Colcannon är en klassiker på Irland
Colcannon är en klassiker på Irland

Colcannon – riktig comfort food

3,7 (23 röster)

Middagstips

Colcannon – Irländsk kål-och potatismos som gärna kan ätas som en sidorätt, men fungerar lika bra som huvudrätt, gärna med lite stekt svamp till. Recept ur ”Värmande vego” av Karoline Jönsson.

Colcannon

  • Ingredienser

  • 1 kg potatis, mjölig
  • 75 g margarin, mjölkfritt + till stekning samt smörgömma
  • 1.5 dl havremjölk
  • 4 dl purjolök, hackad
  • 1 l vitkål, hackad
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Vitkålssallad med grönmögelost och valnötter

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Vegetarisk mat

Vegansk mat

MER OM GODARE

Laga middag med max fem ingredienser

Så tar du vara på resterna – goda recept

Koreansk pannkaka

Fänkåls- och kikärtssoppa från Sardinien

45 min

Bifteki – läckra grekiska färsbiffar

30 min

Sötpotatissoppa med bacon

30 min

Tacosoppa med kyckling och nachos

40 min

Grillad flankstek med kryddsmör

45 min

Sjömansbiff med två typer av öl

1 h 30 min

Filodegspaj med cream cheese och spenatfyllning

Radjama – böngryta från Kashmir

40 min

Ugnsbakad lax med tomatbulgur

35 min

Lammkotletterna med myntapesto

1 h 30 min

Laxgryta med pasta

30 min

Gös – så steker du den goda fisken

20 min

Kantarellpaj med västerbottensost

1 h 30 min

Pasta med lax och citronsås

20 min

Lappskojs med purjolök

30 min

Tareq Taylors potatissallad med mycket persilja

30 min

Ugnsstekt falukorv med potatismos

35 min

Kycklingburgare med thailändska smaker

30 min

Kycklinggryta med soltorkade tomater

45 min

Fläskfilé med äpple och rosmarin

30 min

Ostfylld fläskrullad med stekta äpplen

45 min