Baka en färgsprakande regnbågskaka
Fredrik Nylén bjuder på sitt enkla och goda recept
Bjud på en färgsprakande regnbågskaka designad av matbloggaren Fredrik Nylén.
– Enligt traditionen bakar jag något regnbågsfärgat för att sprida lite extra kärlek genom mina bakverk, säger Fredrik Nylén.
1 portion motsvarar en kaka i receptet.
Ingredienser
- 225 g smör, rumsvarmt
- 4 dl socker
- 5 ägg
- 7.5 msk vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 0.5 tsk salt
- 4 tsk bakpulver
- 2.5 dl mjölk
- 1 citron, det rivna skalet
- 1 msk citron, nypressad
- pastafärg
Royal frosting
- 1 äggvita
- 4 dl florsocker
- 1 msk citron, nypressad
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Fredrik Nylén bakar i regnbågens alla färger
Ostscones – gott till frukost





35 min
Hembakad hönökaka





45 min
Valnötsbröd





1 h 40 min
Hallongrottor med choklad





45 min
Chokladkaka med rosa topp





1 h 25 min
Baka bröd med Fredrik Nylén
Formfranska





1 h 45 min
Lyxiga saffransbullar med mandelmassa





2 h
Snickerskladdkaka





1 h
Kladdkaka med dulce de leche





1 h
Syltkakor spröda och goda





45 min
Stekpannebröd – stompa





20 min
Kalljästa rödbetsfrallor





1 h 15 min
Kardemummasnurror





1 h
Kladdkakedammsugare





30 min
Chokladkolasnittar –segsöta favoriter





30 min
Pepparkakssnittar – enkelt och snabbt





30 min
Grova frallor med tranbär





50 min
Mandelmusslor med sylt och grädde





40 min
Dubbelt så goda med saffran





1 h
Frallor på bara 10 minuter





20 min
Chokladpudding – så blir den supergod





20 min
Mjölkchokladbiskvier med ljuvligt len fyllning





1 h 30 min