Fransk pärontarte.
Fransk pärontarte.

Pärontarte – ljuvliga smaker av mandel och päron

4,5 (25 röster)

Bakrecept

Pärontarte – den franska klassikern Tarte Bourdaloue har fina smaker av päron och mandel. Servera gärna med en klick grädde.

Pärontarte

  • Ingredienser

  • 150 g smör, kallt
  • 4 dl vetemjöl
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 ägg
  • Fyllning

  • 300 g sötmandel
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 250 g smör, rumstempererat
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 bittermandlar
  • 1 burk päronhalvor
  • Till servering

  • vispad grädde

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Äppelcheesecake – lyxigt till fikastunden

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Bakning

MER OM GODARE

Madeleinekakor

10 härliga recept på tårta för alla tillfällen

Äppelcheesecake – lyxigt till fikastunden

1 h 30 min

Eivors oemotståndliga bullar

Hastbullar – nybakat snabbt och enkelt

20 min

Paj fylld med läckra nötter och len choklad

1 h

Så enkelt gör du sockerlag

20 min

Lyxig pannkakstårta med choklad och hallon

1 h

Chokladfudgepaj med färska hallon

15 min

Vaniljbullar med hemkokt vaniljkräm

2 h 30 min

Biskvier i långpanna

1 h

Prinsesstårta i långpanna

1 h

Baka kanelbullar med surdeg

1 h

Äppelbakelser med vaniljkräm

1 h 30 min

Siffertårta med hallonkräm

1 h 10 min

Mazarinpaj med björnbärskräm

1 h 30 min

Lakritskladdkaka med geléhallonfrosting

1 h

Banancupcakes med creamcheese- och honungsfrosting

1 h

Lär dig spritsa som ett proffs

Så gör du helt perfekt kristyr

10 min

Mormor Margits midsommartårta

Moussetårta av hallon och choklad på brownie

Tårtkalas – tre fantastiska skapelser

Så lyckas du med din tårtbotten

45 min