Saffransrisotto med ljumma tomater och krispig fänkål.
Foto: Lennart Weibull
Saffransrisotto med ljumma tomater och krispig fänkål.

Saffransrisotto med ljumma tomater och krispig fänkål

3,1 (7 röster)

Matsmarta onsdag

När det gäller risotto finns det en regel: det är gästerna som ska vänta på risotton och inte tvärtom. Den här varianten är vegansk och tar precis en halvtimme att laga. Ibland tar jag en smakrik ost istället för näringsjäst, andra gånger hoppar jag över saffranet eller så byter jag ut tomaterna mot färsk sparris, vitlöksstekt svamp, rostad pumpa eller gröna ärtor. Risotto efter säsong med andra ord.”

Receptet är hämtat ur boken ”Mera vego på 30 minuter” av Ylva Bergqvist (Bonnier fakta).

Tips

Använd gärna konserverade körsbärstomater vintertid när de färska inte är i säsong.

Saffransrisotto med ljumma tomater och krispig fänkål

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 msk grönsaksfond, koncentrerad
  • 0.5 g saffran
  • 500 g körsbärstomater
  • 2 citroner
  • 4 dl risottoris, gärna carnaroli
  • 2 dl torrt vitt vin, veganskt
  • 300 fänkålshuvud, cirka
  • 2 msk vit miso
  • 1 msk lökpulver
  • 4 msk näringsjäst
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
  • bbq-mandlar, hackade, eller rostade mandelspån till servering

Gör så här

Av: Aftonbladet

Laddar ...

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK