Blåbärsgifflar
Blåbärsgifflar

Blåbärsgifflar med vit choklad

5 (2 röster)

Fyll de här mjuka och fina gifflarna med söta blåbär och vit choklad – smaker som gifter sig perfekt med varandra.

Recept av Simona Muntean med bloggen Cookies and sweets.

  • 1 portion i receptet blir cirka 16–20 gifflar.
  • Tid tillkommer för degen att vila minst 6 timmar eller över natten.

Blåbärsgifflar med vit choklad

  • Ingredienser

  • 200 g blåbär
  • 1.5 tsk torrjäst
  • 1.5 dl strösocker
  • 150 g smör , normalsaltat, kallt
  • 5 dl mjölk
  • 0.5 tsk kardemumma, malen
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 9 dl vetemjöl, tillsätts först och knådas in
  • 6 dl vetemjöl, tillsätts efter att den första mängden knådats in
  • Fyllning

  • 150 g smör , normalsaltat, mjukt
  • 150 g vit choklad, riven
  • 4 msk vetemjöl
  • Topping

  • 1.5 dl strösocker
  • vatten, så att sockret löser sig
  • pärlsocker , att strö på

Gör så här

LÄS VIDARE