Bästa våffelsmeten – så blir våfflorna frasiga
Våffelsmet som ger riktigt frasiga, gyllengula, doftande våfflor. Hallonsylt och grädde som sakta smälter ner i fördjupningarna, äntligen får vi frossa. Här är ett riktigt bra recept på frasiga våfflor. Med lite kolsyrat vatten i smeten blir det extra gott.
Ingredienser
- 125 gsmör
- 2,5 dlVatten
- 2,5 dlmjölk
- 4 dlVetemjöl
- 2 tskBakpulver
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.