Hel fläskkarré med matvete

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2007-09-07

4 personer

800g – 1kg hel fläskkarré i bit

torkade plommon

8 skalade vitlöksklyftor

salvia

2 morötter

2 halverade rödlökar

1 purjolök

300g champinjoner

5dl rödvin

3 lagerblad

Sätt ugnen på 150 grader.

Späcka karrén med plommon, vitlöksklyftor och salvia.

Skär morötterna på hälften och lägg allt i en stor ugnsfast form.

Salta och peppra och bryn karrén i smör och olja.

Lägg karrén på grönsakerna och kör in i ugnen i cirka 90 minuter.

Matvetesallad

4dl färdigkokad matvete. Koka det enligt anvisningarna på paketet.

Blanda ner grönsakerna från köttet.

Ringla över lite olivolja och balsamvinäger

Smaksätt med salt och svartpeppar.

Skär köttet i tjocka skivor och lägg det på grillen!

Följ ämnen i artikeln