Hel fläskkarré med matvete
Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2007-09-07
4 personer
800g – 1kg hel fläskkarré i bit
torkade plommon
8 skalade vitlöksklyftor
salvia
2 morötter
2 halverade rödlökar
1 purjolök
300g champinjoner
5dl rödvin
3 lagerblad
Sätt ugnen på 150 grader.
Späcka karrén med plommon, vitlöksklyftor och salvia.
Skär morötterna på hälften och lägg allt i en stor ugnsfast form.
Salta och peppra och bryn karrén i smör och olja.
Lägg karrén på grönsakerna och kör in i ugnen i cirka 90 minuter.
Matvetesallad
4dl färdigkokad matvete. Koka det enligt anvisningarna på paketet.
Blanda ner grönsakerna från köttet.
Ringla över lite olivolja och balsamvinäger
Smaksätt med salt och svartpeppar.
Skär köttet i tjocka skivor och lägg det på grillen!