Moussaka – Greklands goda gratäng

Av Godare

(78)

Vad tycker du?

Moussaka – Greklands goda gratäng

Moussaka är en grekisk favorit med lammfärs och aubergine. Lammfärsen går att byta mot köttfärs. Aubergine, vitlök och fetaost ger ljuvligt mustiga smaker till den här klassiska rätten från Grekland.

Moussaka – en klassisk rätt från Grekland

Ingredienser

  • 3 vitlöksklyfta
  • 3 mskOlivolja
  • 500 gKöttfärssås, eller lammfärs
  • 1 BurkarKrossade tomater, à 500 g
  • 2 mskTomatpuré
  • 1 tskSocker
  • 1 tskSalt
  • 1 krmSvartpeppar
  • 2 auberginer
  • 1 tskSalt
  • 3 dlMild yoghurt Naturell
  • 3 ägg
  • 1,5 krmPeppar
  • 150 gFetaost

Till servering

  • Grönsallad, till exempel gurka, tomat och majs

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Moussaka – Greklands goda gratäng