Chirashi
Chirashi

Chirashi sushi

5 (2 röster)

Middagstips

Enkel sushi som serveras i en skål. Toppas med dina favorittillbehör, till exempel god lax, majonnäs och krispiga grönsaker. Recept av sushimästaren Frida Ronge.

Chirashi med laxtartar och äggula

  • Ingredienser

  • 300 g laxfilé
  • 100 g gurka
  • shisoblad
  • 2 salladslök
  • 1 msk matolja
  • 3 msk ponzusås
  • 8 dl kokt sushiris
  • 4 äggulor
  • 1 ark nori
  • rostade sesamfrön
  • salt

Gör så här

Av: 

Clara Öhrn

LÄS VIDARE

Sushi – så gör du egna sushirullar

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Fiskrecept

Fisk och skaldjur

Asiatisk mat

Sushirecept

Laxrecept

MER OM GODARE

Japan möter Skandinavien

Picklad rödlök

20 min

Knäckepizza med ananas

25 min

Pannbiff med lök

25 min

Moules marinières - lyxmiddag på 15 min

45 min

Flygande Jacob

45 min

Hasselbackspotatis

40 min

Renskavsgryta med kantareller

1 h

Sébastiens nya franska kokbok

Stuvade makaroner med ost

15 min

Klassisk Coq au Vin

2 h 40 min

Laxpasta

20 min

Kycklingkebab

15 min

Fransk löksoppa

1 h

Kebabsås – två varianter

Falukorv i ugn

50 min

Köttfärslimpa med bacon

50 min

Ugnslax med hummersås

30 min

Panerad fisk med dillsås

30 min

Kokt torsk med äggsås

30 min

Fläskpannkaka – lättlagad klassiker

1 h 15 min

Hemgjorda kroppkakor

1 h 10 min

Kycklinggryta med dragon

1 h

Klassisk slottsstek

3 h 40 min