Tryffelaioli och karamelliserad lök på hamburgaren.
Tryffelaioli och karamelliserad lök på hamburgaren.

Johan Jureskogs grymma hamburgare

3,7 (46 röster)

Grillrecept

Vid mästarmötet mellan Johan Jureskog och Adam Biderman gick Johan Jureskog vinnande ur burgarduellen med sin hamburgare High five. Här bjuder han på receptet.

Sverige: High five

  • Ingredienser

  • 4 hamburgerbröd
  • 4 hamburgare, à 150-200 g
  • tryffelaioli
  • rostad lök
  • 80 g talgkaramelliserad lök, se nedan
  • 16 skivor saltgurka
  • 4 skivor cheddarost, ekologisk
  • 4 skivor svarta sara
  • Talgkaramelliserad lök

  • 5 gula lökar, medelstora
  • 50 g talg

Gör så här

Av: 

Jon Hansson

ANNONS EXTERN LÄNK

Vill du få nyhetsbrev med gratis vintips?

Vinguiden

LÄS VIDARE

Fixa den ultimata hamburgaren

ÄMNEN I ARTIKELN

Grillrecept

Recept

Hamburgare

Johan Jureskog

Amerikansk mat

Adam Biderman

Huvudrätter

MER OM GODARE

Burgarkungarna gör upp vid grillen

Burgarkungen Adam Bidermans bästa recept

2 h 30 min

Bästa burgarna med klassiska tillbehör

30 min

Portabelloburgare med ädelost och paprika

20 min

Halloumiburgare – härligt saftig och grön

1 h

Prylarna som får grillen att glöda

Koreansk BBQ-taco

1 h

Grillad blomkål med tryffelaioli

25 min

Satayspett av tofu med jordnötssås

1 h

Zucchinirullar med cashewost

1 h

Majsbiffar – grilla veganska biffar

30 min

Grillsallad Niçoise

40 min

Grillsallad med bulgur och yoghurtdressing

1 h

Grillad rödlök – fantastiskt gott

45 min

Köfte – kryddiga spett av färs

30 min

Grillad banan med salt kolasås

30 min

Goda tillbehör till grillat

Fylld rökig potatis

1 h

Böngryta – nyttigt och riktigt gott

1 h

Picklade körsbärstomater

30 min

Chilidressing – het och god

10 min

Rökt oliv- och fetafylld kycklingfilé

1 h

Halloumiskolan – så gör du extra fräsch halloumisallad

20 min

Krämig potatissallad

20 min