Palak Paneer toppad med koriander.
Palak Paneer toppad med koriander.

Palak Paneer med matvetesallad

4,7 (9 röster)

Palak Paneer är en kryddig indisk rätt som både har och ger styrka. Smakerna kommer bland annat från ingefära, garam masala och tomat.

Recept från boken ”Vego i världsklass”, av Linda Bakkman, Gustav Johansson och Anna Richert (Norstedts).

Palak Paneer

  • Ingredienser

  • 2 lökar, stora
  • 3 vitlöksklyftor
  • 20 g ingefära, färsk
  • 2 msk tomatpuré
  • 1.5 msk garam masala
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk koriander, malen
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 tsk chilipulver, eller efter smak
  • 400 g tofu, fast, naturell
  • 250 g grönkål, färsk
  • 400 g krossade tomater
  • 4 dl vatten, + ev till stekning
  • 2 dl röda linser
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 msk japansk soja
  • 200 g silkestofu
  • 0.5 kruka koriander
  • 0.5 lime, saften
  • salt och svartpeppar
  • rapsolja, till stekning
  • Matvetesallad

  • 3 dl matvete
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 vitlöksklyfta
  • 10 cm purjolök
  • 1 spetspaprika
  • 0.5 kruka koriander
  • 0.5 lime, saften
  • salt och svartpeppar

Gör så här

LÄS VIDARE