Palak Paneer toppad med koriander.
Foto: Stefan Wettainen
Palak Paneer toppad med koriander.

Palak Paneer

4,8 (4 röster)

Palak Paneer är en smakrik rätt som både har och ger styrka.
Servera med läcker matvetesallad.

Recept från boken ”Vego i världsklass”, av Linda Bakkman, Gustav Johansson och Anna Richert (Norstedts).

Palak Paneer

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 lökar, stora
  • 3 vitlöksklyftor
  • 20 g ingefära, färsk
  • 2 msk tomatpuré
  • 1.5 msk garam masala
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk koriander, malen
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 tsk chilipulver, eller efter smak
  • 400 g tofu, fast, naturell
  • 250 g grönkål, färsk
  • 400 g krossade tomater
  • 4 dl vatten, + ev till stekning
  • 2 dl röda linser
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 msk japansk soja
  • 200 g silkestofu
  • 0.5 kruka koriander
  • 0.5 lime, saften
  • salt och svartpeppar
  • rapsolja, till stekning
  • Matvetesallad

  • 3 dl matvete
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 vitlöksklyfta
  • 10 cm purjolök
  • 1 spetspaprika
  • 0.5 kruka koriander
  • 0.5 lime, saften
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Av: Aftonbladet

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK