Baklava cheesecake med filodeg

Av Godare

(2)

Vad tycker du?

Baklava cheesecake med filodeg

Baklava cheesecake får en läckert krispig kant av de tunna filodegsbladen. Toppa med kanelsmakande nötkross för extra knaprighet.
Recept från boken ”Diadonnas balkanmat” (Polaris Fakta).

Chessecake med botten av filodegsark.

Ingredienser

Nötkross

  • 180 gvalnötter
  • 3 mskSocker
  • 0,5 tskKanel, malen

Fyllning

  • 600 gcream cheese
  • 4 ägg
  • 2 dlCrème fraiche
  • 1,5 dlSocker
  • 2 tskVaniljsocker
  • pressad citronsaft, några droppar

Botten

  • 75 gSmör
  • 10 filodegsark, cirka

Sirap

  • 0,5 dlflytande honung
  • 0,5 dlVatten
  • 0,5 dlSocker
  • 2 mskpressad citron

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Baklava cheesecake med filodeg