Chessecake med botten av filodegsark.
Chessecake med botten av filodegsark.

Baklava cheesecake med filodeg

4 (3 röster)

Läckert frasig och knaprig kaka

Baklava cheesecake får en läckert krispig kant av de tunna filodegsbladen. Toppa med kanelsmakande nötkross för extra knaprighet.
Recept från boken ”Diadonnas balkanmat” (Polaris Fakta).

  • 1 portion i receptet blir en cheesecake med cirka 10 bitar.

Baklava cheesecake

  • Nötkross

  • 180 g valnötter
  • 3 msk socker
  • 0.5 tsk kanel, malen
  • Fyllning

  • 600 g cream cheese
  • 4 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 1.5 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • pressad citronsaft, några droppar
  • Botten

  • 75 g smör
  • 10 filodegsark, cirka
  • Sirap

  • 0.5 dl flytande honung
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 dl socker
  • 2 msk pressad citron

Gör så här

LÄS VIDARE