Så används druvans olika delar

Av: 

Elisa Amorelli

Sarah Lindstrand Mboge

Kärnan, skalet, fruktköttet och stjälken – druvans olika delar ger olika smak.

I det här avsnittet av Godares vinskola går Sarah Lindstrand Mboge igenom den söta fruktens alla delar och hur de används.

Vindruvan är vår mest odlade frukt i världen. Det finns ungefär 10 000 namngivna druvsorter – alla med sina alldeles egna karaktärer som bidrar med doft och smak.

– Jag ska prata om vindruvorna och vad som gör vad för vinet, säger sommelieren Sarah Lindstrand Mboge i början av klippet.

Visste du till exempel att:

  • För att göra rött vin använder man skalen på vindruvan
  • När man gör vitt vin använder man bara druvmusten
  • Till rosé använder man lite av skalen, det är därför det blir rosa

Mer spännande kunskap hittar du i videoklippet!

ANNONS

Skaffa en smart pizzaspade från Cervera - ett praktiskt redskap även när du bakar bröd!

Extern länk från Cervera

Beställ här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Häng med sommelieren och lär dig allt om viner

ÄMNEN I ARTIKELN

Sarah Lindstrand Mboge

Viner

MER OM GODARE

Experten: Så väljer du bästa bubblet till nyår

Chatta med vinexperten om helgens drycker

Välkommen till Sarahs vinskola

Så känner du igen korkskadat vin

Så smakar blått vin

Så ska du hålla i vinglaset

Så smakar du av vin på krogen

Enkla tricket när du ska öppna en flaska bubbel

Hur mycket vin ska man hälla i glaset?

Druvorna att ha koll på hösten 2021

Här är sommelierens godaste drycker till jul och nyår

Chatta om julens godaste drycker

Få rätt temperatur på ditt vin

Skillnaden på boxvin och flaskvin

Expertens spaning – fem hetaste vintrenderna 2022

Här är godaste alkoholfria dryckerna

Läs chatten om vin med sommelier Sarah Lindstrand Mboge

Vad är ett ”skinny” vin?

Det betyder märkningarna på vinflaskorna

Smaken på chablis påverkas av klimatet

Bartendern Josefines bästa nyårsdrinkar

Här är alla vinnare på årets Stellagala

Filip Poons hemlighet till godaste räkmackan

Svenskt vin vinnare i år