Bakad potatis med blåmögelost och rödkål
Karamelliserad lök, blåmögelost och krispig rödkål gör den här bakade potatisen ännu godare.
– Jag väljer en krämig ost som får smälta ner i den varma potatisen, säger Maria Zihammou.
Recept ur hennes bok ”Vego med 5 ingredienser”.
Bakad potatis med blåmögelost och rödkål
Ingredienser
- 4 bakpotatisar
Fyllning
- 70 g bladspenat
- 200 g blåmögelost, t ex gorgonzola, roquefort eller svensk blåmögelost
- 1 klyfta rödkål, liten
- 1 dl gräddfil, eller mer
- 1 gul lök
Basvaror
- 1 msk olivolja
- 1 msk smör
- flingsalt
- svartpeppar
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Fiskburgare med krämig räksås





1 h
Krämiga sesamnudlar med honungsskyckling





40 min
Oxfilé med baconstekt savoykål





1 h 40 min
Sötpotatiscurry med aubergine och kokos





45 min
Billig och mättande mat för en tunn plånbok
Krämig lasagne med aubergine





1 h 30 min
Bönsoppa från Balkan med kryddig korv





1 h 15 min
Supersnabb squashpanna med ricotta och bönor





20 min
Curry nam nam – gul kycklingcurry





30 min
Fredagsmiddag – sju smaskiga rätter
Citronlax med purjolök och pressad potatis





30 min
Broccolisoppa – barnens nyttiga favoritsoppa





25 min
Indiska frasiga potatisbullar med grön chutney





35 min
Kyckling med krämiga dragonbönor
30 min
Pasta rosso – familjens favorit





30 min
Kycklingfilé fylld med fetost och spenat





1 h
Rendang – indonesisk biffcurry





2 h 20 min
Choucroute





2 h 20 min
Shahi paneer – kungligt gott





25 min
Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz
Laxpudding med smält smör och pepparrot





55 min
Sommargryta med milda smaker





25 min
Makalösa nachobrickan – med läckra tillbehör





1 h 10 min
Pasta cacio e pepe





20 min