Saffranskladdkaka med hallonfrosting
Saffran och hallon är en himmelskt god smakkombination, särskilt i en kladdkaka med frosting.
– Hemligheten bakom en perfekt kladdkaka är att ta ut den när kanten är fast och mitten vobblar när du skakar på formen, säger Frida Skattberg. Sedan låter du den stå i kylskåpet i minst 3 timmar, gärna över natten. Då blir den alldeles perfekt.
Recept ur Frida Skattbergs bok ”Julbak de luxe”.
1 portion i receptet blir en tårta med cirka 10 bitar.
Tid tillkommer för kakan att svalna helt i kylen.
Ingredienser
- 100 gsmör
- 50 gVit choklad
- 0,5 gSaffran
- 3 ägg
- 2,5 dlströsocker
- 2 dlVetemjöl
- 1 tskvaniljsocker
- 1 nypasalt
Frosting
- 50 gHallon, frysta , tinade
- 300 gfärskost, t.ex. Philadelphiaost
- 1 dlFlorsocker
- 1 dlvispgrädde
Till servering
- färska hallon
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Frida Skattberg
Frida Skattberg är den passionerade bakbloggaren som håller till på Gotland. Hon är receptkreatör, kakboksförfattare och influencer med fokus på sött och gott. Här på Godare delar hon med sig av både klassiska bakverk och trendiga godsaker. Bild från boken "Baka i långpanna deluxe”. Foto: Helen Pé.
Visa 24 recept