Frida Skattberg

Av Frida Skattberg

Saffranskladdkaka med hallonfrosting

Av Frida Skattberg

(125)

Vad tycker du?

Saffranskladdkaka med hallonfrosting

Saffran och hallon är en himmelskt god smakkombination, särskilt i en kladdkaka med frosting.
– Hemligheten bakom en perfekt kladdkaka är att ta ut den när kanten är fast och mitten vobblar när du skakar på formen, säger Frida Skattberg. Sedan låter du den stå i kylskåpet i minst 3 timmar, gärna över natten. Då blir den alldeles perfekt.

Recept ur Frida Skattbergs bok ”Julbak de luxe”.

1 portion i receptet blir en tårta med cirka 10 bitar.

Tid tillkommer för kakan att svalna helt i kylen.

Saffransmakande kladdkaka toppad med syrliga hallon.

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 50 gVit choklad
  • 0,5 gSaffran
  • 3 ägg
  • 2,5 dlströsocker
  • 2 dlVetemjöl
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1 nypasalt

Frosting

  • 50 gHallon, frysta , tinade
  • 300 gfärskost, t.ex. Philadelphiaost
  • 1 dlFlorsocker
  • 1 dlvispgrädde

Till servering

  • färska hallon

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Saffranskladdkaka med hallonfrosting

Frida Skattberg

Frida Skattberg

Frida Skattberg är den passionerade bakbloggaren som håller till på Gotland. Hon är receptkreatör, kakboksförfattare och influencer med fokus på sött och gott. Här på Godare delar hon med sig av både klassiska bakverk och trendiga godsaker. Bild från boken "Baka i långpanna deluxe”. Foto: Helen Pé.

Visa 24 recept