Matsmarta onsdag

presenteras av

Bjud på smaskig tunnbrödsrulle på veganskt vis.
Foto: GUSTAV JOHANSSON
Bjud på smaskig tunnbrödsrulle på veganskt vis.

Vegansk tunnbrödsrulle med kimchi

2,2 (106 röster)

MAT & DRYCK

Vegansk tunnbrödsrulle med kimchi.
Med några enkla knep gör du den klassiska tunnbrödrullen helt vegansk.
Recept av matkreatören Gustav Johansson med bloggen ”Jävligt gott”.

Vegansk tunnbrödsrulle med kimchi

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Potatismos

  • 1 kg mjölig potatis
  • 50 g växtbaserat smör
  • 1 dl havregrädde, eller mer beroende på hur mycket vätska potatisen har
  • salt och vitpeppar, efter smak
  • muskotnöt, riven, några nypor eller efter smak
  • Vegansk räksallad med kimchi

  • 2 dl majonnäs, vegansk
  • 1.5 dl havrefraiche
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 salladslökar, finhackade
  • 1 näve kruspersilja , liten, finhackad
  • 1 noriark, kört till grovt pulver i en matberedare eller finhackat
  • 200 g naturell tofu, fast, finhackad
  • 1 dl rättika, färsk, finhackad
  • 0.5 dl kimchi, vegansk
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt och svartpeppar
  • Till servering

  • 6 korvar, veganska
  • 6 tunnbröd, normalstora rektangulära
  • 1 msk picklad rödlök, per korv
  • 1 msk kimchi, per korv
  • 4 skivor gurka, per korv
  • 1 salladsblad, strimlat, per korv
  • Picklad rödlök

  • 1 rödlök
  • 2 lime

Gör så här

LÄS VIDARE

MER OM GODARE