Grytbröd – lättbakat och gott

Av Godare

(695)

Vad tycker du?

Grytbröd – lättbakat och gott

Förutom att bröd som bakas i gryta blir väldigt fina, så är det är också bra för gräddningen. När locket är på blir det fuktigt i grytan vilket gör att brödets yta blir mjuk och reser sig bättre.

En gryta som rymmer fem liter är lagom. Första halvan av gräddningen är locket på. Sedan tar man av det så att brödet kan få fin färg.

Grytbröd recept

Ingredienser

  • 1 dlRågmjöl
  • 1,5 dlhett vatten
  • 2,5 dlkallt vatten
  • 12,5 gJäst
  • 6,5 dlVetemjöl
  • 1 mskHonung
  • 1 tskSalt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Grytbröd – lättbakat och gott

Ämnen