Baka ett härligt grytbröd.
Foto: Lennart Weibull
Baka ett härligt grytbröd.

Grytbröd – lättbakat och gott

3,6 (170 röster)

Bakrecept

Förutom att bröd bakade i en gryta blir väldigt fina, så är det är också bra för själva gräddningen. När locket är på blir det fuktigt i grytan vilket gör att brödets yta blir mjuk och kan resa sig extra bra. Första halvan av gräddningen är locket på. Sedan tar man av det så att brödet kan få fin färg.
Recept ur boken Baka bröd av Martin Johansson.

Grytbröd

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 dl rågmjöl
  • 1.5 dl hett vatten
  • 2.5 dl kallt vatten
  • 12.5 g jäst
  • 6.5 dl vetemjöl
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt

Gör så här

LÄS VIDARE

MER OM GODARE