Bulgogi med ris.
Bulgogi med ris.

Bulgogi – så gör du den goda koreanska rätten

3,2 (223 röster)

Middagstips

Bulgogi – den här koreanska rätten har fantastiskt goda smaker. Köttet eller färsen behöver inte marinera, det räcker att den steks i den goda marinaden. Använd strimlad lövbiff eller entrecote eller färs. Krispig sallad och gurka är goda tillbehör och de rostade sesamfröna ger en fin, nötig smak.

Bulgogi

  • Ingredienser

  • 4 portioner ris, gärna basmati
  • Marinad

  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 msk japansk soja
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk sesamolja
  • svartpeppar
  • Bulgogi

  • 600 g nötfärs, eller annan färs du gillar. strimlad lövbiff eller entrecote går också bra.
  • 2 msk neutral olja
  • 6 salladslökar
  • Servera med

  • 8 blad romansallad
  • 0.5 gurka
  • 4 msk kimchi
  • 2 msk sesamfrön, vita eller svarta

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Till shoppen

LÄS VIDARE

Ramen med krispstekt färs och het kimchi

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Asiatisk mat

Köttfärsrecept

Huvudrätter

MER OM GODARE

Kycklingburgare med thailändska smaker

30 min

Pastagratäng med köttfärs

55 min

Pasta puttanesca – klassisk pasta på italienska

30 min

Wonton – soppa med svampfyllda knyten

40 min

Banh mi – vietnamesisk go’macka

1 min

Spenat och valnötsrisoni med kyckling

45 min

Fylld kalvschnitzel med gorgonzola

45 min

Klassisk räkmacka

20 min

Lax i krämig saffranssås

30 min

Spaghetti al pomodoro

25 min

Lyxig linsgryta med kyckling och cashewnötter

45 min

Laxpaj med potatis och purjolök

1 h

Pasta med paprika och mortadella

1 h

Ravioli med mustig tomatsås

30 min

Pasta med smak av pistasch

30 min

Vad blir det till middag?

Kycklinggryta med soltorkade tomater

45 min

Tortellinisoppa med spenat

15 min

Kisir – couscoussallad

30 min

Vanliga missen många gör när de steker

Fylld falukorv i ugn – två goda recept

1 h

Pumpasoppa med slövispad vitlöksgrädde

”När jag lagar mat är jag väldigt snäll mot mig själv”

Blomkålsris med ärter och koriander

20 min