Plättar med salladslök, kimchimajonnäs och ponzu

Plättar med salladslök, kimchimajonnäs och ponzu

Foto: Lennart Weibull

Plättar med salladslök, kimchimajonnäs och ponzu

4,3 (3 röster)

Matsmarta onsdag

”Krispiga koreanska plättar blir till en hel middagsrätt om man lägger till något grönt tillbehör. Eller så äter man dem som snacks och satsar på en efterrätt istället. 

Ponzu är en älskvärd sojasås som består av soja, ättika och citron. Den finns att köpa färdig, men hittar du den inte kan du ta japansk soja”.

Receptet är hämtat ur boken ”Mera vego på 30 minuter” av Ylva Bergqvist (Bonnier fakta).

Tips!

  • Istället för salladslök kan du tillsätta riven urkramad zucchini eller majskorn i plättarna. 
  • Har du ingen kimchi kan du blanda majonnäsen med hackad surkål, lite srirachasås och finriven ingefära.

Plättar med salladslök, kimchimajonnäs och ponzu

  • Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl rismjöl, eller majsstärkelse (maizena)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 grön chili
  • 125 g salladslök
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 dl kimchi, färdig
  • 2 dl vegansk majonnäs
  • rapsolja, neutral
  • salt
  • Till servering

  • ponzusås

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Till shoppen

LÄS VIDARE

Pasta med rostade tomater och kronärtskockor

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Vegetarisk mat

Klimatsmart mat

MER OM GODARE

Saffransrisotto med ljumma tomater och krispig fänkål

30 min

Kebabtallrik med tahinimajonnäs

30 min

Hur får man barnen att äta mer vego?